втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

4 грудня о 19:00 на кіностудії FILM.UA (м. Київ, вул. М. Закревського, 22, вхід №2) відбудеться майстер-клас програми Skill Bill Pro – «Формати телевізійних шоу та серіалів: світові тенденції, актуальний контент, кухня індустрії створення та захисту форматів». Експертом майстер-класу виступить директор компанії Media Resources Management Вікторія Ярмощук.

У чому основна перевага формату? Перш за все, в істотному зниженні ризиків для телеканалу. Закупівельники каналів купують тільки ті формати, які вже зібрали високі рейтинги за кордоном. Крім того, з ідеальною точністю прописана технологія виробництва формату, його сценарій, а, при необхідності, в компанію, яка даний формат адаптує, приїжджає спеціальний експерт-консультант - flying producer. Але чи є це панацеєю? Як показує практика, далеко не завжди.

В ході заходу ми спробуємо знайти відповідь на питання: що краще – знімати проект згідно перевіреному на інших територіях формату, чи створювати свій продукт з нуля, не обмежуючи себе рамками? Для цього ми проаналізуємо глобальні тенденції індустрії форматів, спробуємо зрозуміти секрети успіху продуктів, які підкорили весь світ, оцінимо релевантність світових хітів реаліям нашого ринку і спрогнозуємо тенденції на майбутнє. Крім того, в ході майстер-класу будуть розкриті теми створення біблії формату і питання захисту прав на формат.

Основні теми майстер-класу:

  • Термінологія і категоризація. Що таке ігрові та неігрові формати. Формат або неформат. Коли продукт стає форматом. Що таке «біблія формату».
  • Світові тенденції індустрії форматів. Скринінг трейлерів найактуальніших і нових форматів телешоу і серіалів (за матеріалами міжнародної конференції Format Show).
  • Тенденції сьогодення - формати серіалів. За і проти.
  • Аналіз «маршрутів подорожей форматів» — про що говорить географія.
  • Формати в Україні: міжнародні у нас і наші за кордоном. Зародження української індустрії форматів відбувається прямо зараз.
  • Що потрібно знати, щоб створити формат і як його продавати згодом. Біблія форматів і її основні елементи.
  • Захист форматів або «ідеї літають у повітрі».

**

Експерт – Вікторія Ярмощук, директор компанії Media Resources Management.

Діяльність Вікторії пов'язана з медіаконсалтингом у найширшому сенсі цього слова. Під її керівництвом або за її участі проходять найбільші медіа події в Україні та за кордоном.

Вікторія успішно керує єдиною в Україні консалтинговою компанією в галузі медіа та ентертейнменту Media Resources Management (МRМ). Клієнтами компанії є міжнародні виробники та дистриб'ютори контенту, серед яких Zodiak Rights, ITV Studios Global Entertainment, Warner Bros., BBC Worldwide, Global Agency, ALL3MEDIA, Televisa Internacional, Endemol Group, FILM.UA, Star Media, WeiTMedia, телеканали - СТБ, «Інтер», «1 + 1», «Україна», «СТС», «ТНТ», «НТВ» та інші. Компанія видає галузеву інформаційно-аналітичну періодику: Media Business Reports, Content Report, CIS Content Report, а також здійснює випуск спеціалізованої друкованої літератури (2014 року випущена книга Стіва Каплана «Приховані інструменти комедії. Бути смішним - серйозний бізнес», в 2012-му - «Словник медіатермінів» та ін.).

Під керівництвом Вікторії стартувала лінійка галузевих семінарів для професіоналів телебачення і кіно FILM.UA Факультет, а також проведені численні закриті тренінги та семінари для клієнтів компанії MRM, серед яких найбільші медіагрупи України.

Саме компанія MRM є ініціатором та організатором медіафоруму KIEV MEDIA WEEK, (масштабний захід у сфері телебачення, кіно і new media, що об'єднує в собі галузеві конференції та міжнародний ринок аудіовізуального контенту Ukrainian Content Market). Щорічно в роботі KIEV MEDIA WEEK беруть участь понад 1000 делегатів з понад 30 країн світу.

Вікторія є доповідачем і модератором численних галузевих заходів, регулярним учасником ключових міжнародних ринків і конференцій, зокрема міжнародних ринків контенту MIPCOM і MIPTV (Канни, Франція), DISCOP (Туреччина), NATPE (Прага, Чехія), та багатьох інших.

Член Міжнародної академії телевізійних мистецтв і наук (International Academy of Television Arts & Sciences); організатор півфіналу суддівства Міжнародної телевізійної премії International Emmy Awards 2012 у Києві.

Попередня реєстрація обов’язкова

Додаткова інформація www.faculty.film.ua, [email protected], +38 044 459 46 10

Коментарі