втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Учасник Сценарної Майстерні - кінорежисер, сценарист, оператор та продюсер - Валентин Васянович здобув «Золоту камеру» 35-го фестивалю кінооператорського мистецтва «Брати Манакі» (Скоп'є, Македонія). Про це повідомляється на сайті кінофоруму.

Його відзначено за роботу над стрічкою «Плем'я» Мирослава Слабошпицького. Члени журі пояснили свій вибір так: «Фільм є прекрасним прикладом тонкого поєднання сценарію, режисури, акторської гри і дійсно новаторського кінематографічного підходу».

Валентин Васянович на фестивалі у Скоп'є присутнім не був. До оргкомітету та глядачів кінофоруму він звернувся телефоном, відзначивши, що це його найбільша нагорода за операторське мистецтво. «Сьогодні я найщасливіша людина на світі!», - сказав кінематографіст.

«Срібною камерою» фестивалю «Брати Манакі» нагороджено операторів польсько-данської стрічки «Іда» Ришарда Ленчевського та Лукаша Зала, яку Польща висунула на Оскар.

«Бронзову камеру» здобув оператор британської картини «'71» Тат Редкліфф.

«Брати Манакі» - найбільший міжнародний кінофестиваль Македонії. Кінофорум операторського мистецтва носить імена засновників першої македонської кіностудії Янакі та Мілтона Манакі. Головною подією  фестивалю є конкурсна програма Camera 300.

Тим часом «Плем'я» продовжує збирати фестивальні нагороди. Картина змагатиметься за приз глядацьких симпатій у секції Pearl кінофестивалю у Сан-Себастьяні в Іспанії.

zaxid.net 

Коментарі