втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Від 9 до 11 травня у Нью Йорку пройде щорічний кінофестиваль Kinofest NYC, який організовує Український музей у Нью-Йорку, а цього року до створення фестивалю долучилася також донецька платформа культурних ініціатив «Ізоляція» 

Серед насиченої триденної програми передбачені також і покази фільмів з української громадської ініціативи – проекту «Вавилон’13», створюваного гуртом кінематографістів, які з перших днів розгортання Української революції гідності почали фіксувати на камеру громадянський протест у Києві.

Серед творців Вавилону'13 - учасники Сценарної Майстерні - Володимир Тихий, Марія Пономарьова, Юлія Шашкова, Лариса Артюгіна,..

Представлять стрічки глядачам Володимир Тихий, режисер та продюсер проекту, та Юрій Грузінов, оператор проекту, який був викрадений на Кримському півострові під час анексії Криму Росією.

Партнер фестивалю – «Ізоляція» – допомагала команді «Вавилону'13» відзняти свою донецьку серію, яка отримала неабиякий резонанс серед користувачів інтернет-мережі. 

Kinofest NYC – кінофестиваль, що спрямований на промоцію незалежного українського кіна та кіна з пострадянських країн. Кінофестиваль намагається привнести в життя ньюйоркця розуміння про Східну Європу через її кінематограф.

Коментарі