втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

«Зелена кофта» – друга повнометражна картина учасника Сценарної Майстерні, одного з провідних українських кінематографістів свого покоління, режиссера, сценариста та продюсера Володимира Тихого виходить до всеукраїнського кінотеатрального прокату 20 березня 2014 року.

Психологічний трилер розповідає сучасну міську історію про дівчинку-підлітка, яка намагається домогтися справедливості – знайти та покарати маніяка, який викрав її молодшого брата.

«Зелена кофта» резонує з українською сучасністю, зокрема, з подіями української революції 2013 – 2014 років.

Два варіанти сценарію стрічки свого часу були оприлюднені й обговорені на сайті СМ:

Головні ролі у картині виконали непрофесійні актори – Олександра Петько та Борис Гавриленко. Також в акторському амплуа себе спробували українські режисери театру і кіно Юрій Одинокий, Тарас Ткаченко та Леся Калинська.

Фраґменти картини були представлені у секції Work in Progress Варшавського МКФ, в рамках роботи Українського національного павільйону в Канні й на 4 Одеському кінофестивалі.

«Зелена кофта» була учасником конкурсної програми New Directors 61 Міжнародного  кінофестивалю у Сан-Себастьяні (2013) та учасником конкурсної программи Варшавського міжнародного кінофестивалю (2013).

Дія фільму відбувається в наші дні. В одному зі спальних районів великого міста зникає 7-річна дитина. Після місяця безуспішних пошуків старша сестра хлопчика бере справу у свої руки. Вона впевнена, що знає, хто викрав брата. Відчай, почуття провини і безсилля – чи достатньо цього для виправдання страшної помсти?

**

ЗЕЛЕНА КОФТА
Психологічний трилер
Україна / 2013 / 104 хв.
Режисер та сценарист: Володимир Тихий
Продюсери: Володимир Тихий, Денис Іванов, Ігор Савиченко
Актори: Олександра  Петько, Борис Гавриленко, Тарас Ткаченко, Леся  Калинська, Юрій Одинокий, Ярослав Гаврилюк, Іван Баклан та ін.

Коментарі