втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

«У той час, як західні особистості – від Джорджа Клуні до Джона Маккейна – висловлюють підтримку, українські кінематографісти документують історичні події в своїх короткометражних фільмах, які публікують у соціальних мережах» – такими словами розпочинається стаття «Українські протести перетворилися на світову медіяподію», що була опублікована днями на сайті американського видання The Hollywood Reporter. 

Матеріал веде про основні причини та події «Євромайдану» в Києві, а також реакцію на ці події західних зірок та політиків. Велика частина статті присвячена українському документальному кінопроектові «Вавилон’13», про який розповідає режисер Володимир Тихий.

«Кінематографісти відчули, що їм випала значна роль – не лише у фіксуванні подій, а й у наданні світові глибокого, поінформованого погляду на природу протестів», – каже Володимир Тихий кореспондентові The Hollywood Reporter.

Далі видання пише: «Штаб проекту розташувався в київському Домі кіна. Від бару, який міститься там само, проект і взяв свою назву, так само, як і від українського радянського фільму 1970-х «Вавилон ХХ», дія якого відбувається під час і після більшовицької революції».

«Поки державне фінансування кіна в Україні призупинене – масові протести перешкоджають нормальному функціонуванню держустанов, бюджет на кіновиробництво у 2014 році досі не затверджено – допомогти протестові силою професійно знятих кадрів та соціальних медій є цілком природним», – каже Володимир Тихий.

Повна версія статті англійською мовою – на сайті The Hollywood Reporter…

Коментарі