втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Сьогодні розпочинає свою роботу оин з найпрестижніших світових кінофестивалів, який належить до класу «А» і проходитиме 61 раз у Сан-Себастьяні, столиці Країни Басків, що в Іспанії. В конкурсній програмі «Нові режисери» бере участь фільм Володимира Тихого «Зелена кофта». Варіанти сценарію були обговорені у Сценарній Майстерні...

Як вже повідомлялося, кінофорум розпочне роботу 20 вересня - фільмом відкиття є міжнародна прем’єраанімаційного фільму «Чарівний футбол»/ Metegol оскарівського лавреата, арґентинського режисера Хуана Хосе Кампанелли - і триватиме до 28 вересня включно.

Презентація й перший показ «Зеленої кофти» пройдуть 26 вересня. Картину представить творча група на чолі зі сценаристом і режисером стрічки Володимиром Тихим. Також фестиваль у Сан-Себастьяні відвідають виконавиця головної ролі 14-літня Олександра Петько, актриса Леся Калинська, художник-постановник Іван Левченко й продюсери картини Денис Іванов та Ігор Савиченко. 

«Зелену кофту» спродюсовано компанією «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агенства України з питань кіна.

Трилер «Зелена кофта» є сучасною міською історією про дівчину-підлітка, яка намагається добитися справедливості – знайти й покарати маніяка, який викрав її меншого брата. Події відбуваються у Києві. 

Володимир Тихий: «Для нас є великою честю вперше представляти український фільм у програмі Сан-Себастьяна, почуваємося першопрохідцями. Сподіваємося, наша робота матиме позитивний резонанс і прокладе дорогу іншим українським стрічкам».

Цього року разом із другою повнометражною картиною Володимира Тихого в секції «Нові режисери» буде представлено ще 16 дебютних робіт перспективних режисерів з різних країн світу – Бельгії, Греції, Ізраїлю, Ісландії, Китаю, Коста-Рики, Литви, Мексики, Нідерландів, США, Туреччини, Франції.

Головний приз секції має офіційну назву Kutxa-New Directors Award і в розмірі 50 тисяч єврів вручається режисерові фільму та його прокатнику цієї стрічки в Іспанії.

За офіційною та власною інформацією

**

Два варіанти сценарію майбутнього фільму «Зелена кофта» свого часу були оприлюднені та обговорені у Сценарній Майстерні.

Коментарі