втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Наразі ми фанатічі, котрі мають зійти на свій власний Еверест.  Причому нам іноді здається, що ми вже там, чи ж були там ось недавно. Наш поступ від самого початку шляху в чомусь ориґінальний, в чомусь навздогінний, але вершина, ймовірно, має змусити замислитися про те, що ж буде далі. Якою є наша мрія.

Цей простір, простір між точкою мрії й подальшим життям із перемогою, простір між здобуттям вершини й прийняттям наступних викликів, простір між відчуттям і осмисленням викликів та формуванням можливостей, на мою думку, стане головним чинником українського образотворення після Перемоги.

Простір між нами й нашим минулим, між нами й мітом про нашу історію, між нами «тут-і-тепер» і нами «до війни», між нами й образами нашого майбутнього, ймовірно, зветься вічністю. Головною темою мистецтва майбутньої України стане переживання, осмислення, усвідомлення, формування та прийняття вічности.

Петро Бевза, маляр

Коментарі