втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Сценарні платформи LIM | Less is more (Франція) + Terrarium (Україна) запустили спільний проєкт для підтримки українських кінематографіст(-ок)ів.

Він передбачає безплатне навчання на регулярних сесіях французької платформи Less is more. У її рамках разом із європейськими тьютор(-к)ами вестиметься робота над проєктами дебютних, других та третіх малобюджетних ігрових повних метрів.

«Кожного року, коли я бачу новину про новий набір Less is More, то хочу знову опинитися серед цих прекрасних людей та їхніх фільмових героїв. Я подалася 2020-го, не маючи попереднього досвіду з написання повнометражних фільмів, лише з ідеєю. Мене вразило наскільки відповідально й обережно Less is More поставилися до кожної історії.

Суперцінним став для мене процес надання відгуку на инші проєкти: виходить, що ти працюєш не тільки над своїм фільмом, але й над проєктами колеґ. Так ти навчаєшся у кілька разів швидше», — розповідає режисерка, учасниця воркшопів Less is More у 2020 році Мирослава Клочко.

«Я б поділила свій досвід на дві частини. Перша — співпраця з наставниками й практика в роботі над тритментами: структурами й сенсами, навчання з комунікації з авторами. Друга — співпраця із самими авторами, дуже акуратна, тендітна, але така, що мотивує й дає надхнення працювати потім зі своїми проєктами й авторами», — ділиться досвід участи продюсерка й development angel Less is More у 2021 році Наталя Лібет.

Серед частих лектор(-ок)ів програми подибуємо сценаристів Тері Ґільєма, Ларса фон Трира, Томаса Вінтерберґа, переможці Канн та Локарна. Цього року вперше до команди тьютор(-ок)ів долучиться українець — режисер фільму «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Відбір учасників/учасниць воркшопів відбудеться у два етапи. На першому селекційна комісія української сторони вибере найкращі 12 заявок з-поміж поданих.

На другому французькі партнери із LIM визначать тих чотирьох учасників/учасниць, яких запросять на тритижневі навчальні сесії в різних країнах Європи.

Дорога, проживання й стипендія включені.

Заявки приймаються до 10 січня 2023 року за лінком: https://www.terrariumscript.com.ua/workshop-2023/

Мова заповнення аплікацій та навчання англійська.

Terrarium

Коментарі