втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Український оскарівський комітет завершив приймання заявок для участи фільмів у відборі на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук (The Academy) у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм”.

Цього року в національному відборі участь братиме 1 фільм – Klondike / Клондайк режисерки Maryna Er Gorbach.

2019 року на номінацію на премію “Оскар” від України також було висунуто одну стрічку. Нею був фільм Нарімана Алієва “Додому”.

Стрічка “Клондайк” зображує історію родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької области. Відповідно до сюжету фільму режисерки Марини Ер Горбач, молода пара, яка живе на сході України близько до кордону, опинилася між двома протиборчими сторонами. Люди, які живуть у цій зоні, змушені залишати свої будинки, щоб урятуватися. Однак Іра відмовляється їхати. Вона чекає на дитину і побоюється їхати в невідомість. Обираючи жити фактично під розривами снарядів, вона сподівається на найкращий результат для своєї маленької родини. Однак ситуацію ускладнює те, що село, в якому вони живуть, захопили окупанти. Тим часом у небі побіля села збивають цивільний літак. Ця подія виводить зіткнення на новий рівень. У головних ролях зіграли Оксана Черкашина, Сергій Шадрін та Олег Щербина. Світова прем’єра стрічки відбулася на Санденсі, де вона здобула Приз за Найкращу режисуру.

Тепер Український оскарівський комітет перевірить фільм на відповідність вимогам Американської академії та проведе засідання з офіційним оголошенням кандидата.

Повідомляється, що в Україні "Клондайк" широко показуватимуть від 3 листопада цього року. 

Володимир Войтенко

Коментарі