втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Ютюб-канал головного редактора журналу «Искусство кино» Антона Доліна; антивоєнний випуск 26 лютого 2022 року, в якому 15 знаних кінематографістів протестують проти російського варварського збройного наступу на Україну та українців.

Вони – це, власне, кінокритик Антон Долін, продюсер Олександр Роднянський, оператор Роман Васьянов, актори Євґєній Циґанов, Вєніамін Смєхов, Юлія Ауґ, Єлєна Корєнєва та режисери Андрєй Звяґінцев, Наґіна Сайфуллаєва, Міхаіл Местецький, Юрій Биков, Кіра Коваленко, Ілья Хржановський, Оксана Карас і наймовчазніший та найпромовистіший Кантємір Балаґов.

Антон Долін:

«Я знаю, що серед глядачів цієї програми є українці – й громадяни України, й ті, хто перебуває зараз там, і етнічні українці, й люди української культури, що проживають по всьому світові. Я хочу звернутися до них…

Будь ласка, пам’ятайте і знайте: те, що каже російська пропаґанда – це неправда. На те вона й пропаґанда, особливо ж часів війни.

Аж ніяк не всі й зовсім не більшість росіян хоче цієї війни.

Нас ніхто не запитував, і нам не дають навіть можливости висловити свій протест відкрито для того, щоб увесь світ це побачив та уявив собі обсяг тих антивоєнних настроїв, які є в нашій країні.

Ніхто не хоче цієї війни. Цієї війни хочуть ті, хто її веде. Це політичне керівництво держави Російська Федерація, й аж ніяк не росіяни».

Коментарі