втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

amazingukraine

Фільм Марини Ер Горбач «Клондайк» отримав приз екуменічного журі секції Panorama Берлінського міжнародного кінофестивалю.

«Прем’єра у Zoo Palast на Берлінале стала першим офлайн-показом створеної з підтримкою Держкіна стрічки Марини Ер Горбач про події війни на сході України та катастрофу рейсу MH17», – йдеться в повідомленні.

На фестивалі “Клондайк” представляла команда фільму – режисерка Марина Ер Горбач, виконавиця головної ролі Оксана Черкашина, продюсери Мехмет Баґадир Ер та Святослав Булаковський, актори Олег Щербина та Артур Арамян, кастинг-директорка фільму Тетяна Симон та художниця по костюмах Вікторія Філіпова.

Картина розповідає історію місцевої родини, яка опинилася в епіцентрі подій авіакатастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області. Родина очікує народження першої дитини, коли війна жорстоко вривається в їх життя разом із уламками збитого боїнга. Жінка відмовляється евакуюватися, навіть коли село захоплюють озброєні угруповання.

Світова прем’єра “Клондайку” відбулася в січні на міжнародному кінофестивалі “Санденс” у програмі World Dramatic Competition, де картина була відзначена премією за найкращу режисуру.

Коментарі