втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Режисерка й сценаристка Марися Нікітюк, що є авторкою повнометражних ігрових фільмів «Коли падають дерева» та «Я, Ніна», розробляє новий сценарій – з підримкою Українського культурного фонду (УКФ) до свого нового фільму «@lolita2012».

Ідея цієї кінострічки прийшла до Марисі ще під час фільмування стрічки «Коли падають дерева», де вона працювала з 4-літньою акторкою Сонею Халаімовою.

«Я була вражена енергією та харизмою Соні. Її ангельське обличчя в поєднанні з неймовірною органікою й характером «маленького чортеняти» мене заворожили. Саме тоді й подумалося, що коли вона підросте, зняти б із нею сучасний варіант «Лоліти», – згадує Марися.

Для написання сценарію Нікітюк бере інетрв’ю в малюків та їхніх батьків, досліджуючи, з чим сьогодні стикаються сучасні діти, які виклики, страхи опиняються перед ними. Як впливають на дітей соціальні мережі, комп’ютерні ігри, потравмоване середовище, економічні скрути.

Що таке сьогодні бути дівчинкою в Україні, насікльки це безпечно чи навпаки, чого прагне наступне покоління – ось питання, які долсіджує Нікітюк у своєму новому сценарії.

За словами Марисі, ориґінальний твір Набокова «Лоліта» є лиш відправним пунктом. «Йдеться про фільм, про сюжет, про історію з точки зору дівчинки – що відбувається з Лолітою, як саме вона стає тією, якою стає, що переживає, чого прагне, що їй болить. Ось що мене цікавить передусім», – каже Марися Нікітюк.

Вол.

Коментарі