втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Анна Погребна, Суспільне. Новини

Український інститут та ООН Жінки в Україні втретє вручили премію Women in Arts 2021. Оголошення лауреаток відбулося 12 березня в рамках глобального тижня мистецтв HeForShe Arts Week.

Як зазначили організатори, вручення премії відбувається, аби привернути увагу на досягнення жінок, які працюють у мистецтві, та надихнути їх на нові успіхи.

"Цього року організатори розділили "Театр і Кіно" на дві окремі номінації, а також додали нову категорію – "Особлива відзнака". Її отримуватимуть жінки, які не є професійними мисткинями, але зробили важливий внесок в українську культуру", – йдеться у повідомленні.

Переможниці премії

У категорії "Жінки у візуальному мистецтві" перемогу отримала українська художниця Аліна Клейтман. Премію "Жінки в музиці" вручили українській диригентці Оксані Линів.

Премію у номінації "Жінки в театрі" отримала українська театральна режисерка Тамара Трунова. "Жінки в кіно" — письменниця та режисерка фільму "Земля блакитна, ніби апельсин" Ірина Цілик.


Всі лавреатки премії 2021 року

Премію "Жінки в літературі" отримала письменниця Софія Андрухович. У номінації " Жінки в культурному менеджменті" перемогла виконавча директорка Українського культурного фонду Юлія Федів. "Жінки в культурній журналістиці, критиці та дослідженнях" отримала письменниця та критикиня Віра Балдинюк.

Переможницю "Особливої відзнаки" визначили члени та членкині Наглядової ради, яку цьогоріч очолив Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України. Особливу відзнаку премії отримала журналістка, ветеранка війни на Сході Валерія Бурлакова за книжку "Життя P.S.".

Коментарі