втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Проєкт українського  фільму "Памфір" став одним із 5 переможців із понад чотирьох десятків проектів з усього світу та отримав ґрант у розмірі  53 000 євро в секторі підтримки копродукційних фільмів HBF+Europe: Minority Co-production Support

«Hubert Bals Fund є одним із найзнаковіших фондів у Європі, які фінансують експериментальне кіно та авторські пошуки режисерів з усього світу. Це п’ята картина серед сучасних українських  фільмів, яка заручилася підтримкою цієї структури», - зазначає режисер та сценарист Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Водночас продюсерка фільму Олександра Костіна каже, що «Підтримка Hubert Bals Fund є знаковою подією для нашого проєкту. Фонд заснований одним із найбільших кінофестивалів світу в Роттердамі, тож окрім ґранту він надає потужну інформаційну промоцію. Також проекти, що раніше були підтримані фондом, мають можливість змагатись за нагороду Dutch post-production award, яка скаладає 50 000 євро на етапі завершення виробництва фільму».

Окрім української стрічки фонд підтримав ще 4 проєкти – з Таїланду, Колумбії, Малайзії та Мексики.

2019 року «Памфір» став переможцем 11-ого пітчинґу Держкіно (ігрові повнометражні авторські фільми спільного виробництва), отримав підтримку Польського Інституту Кіно (PISF). Виробництво повнометражного фільму підтримав також швейцарський фонд Visions Sud Est на суму майже 1,4 млн грн. (50 000 швейцарських франків).

Девелопмент проєкту здійснювався за підтримки Українського Культурного Фонду. Режисер працював над сценарієм у резиденції Каннського міжнародного кінофестивалю Cinéfondation Residence. Також проєкт був розроблений у двох найвпливовіших сценарних майстернях – TorinoFilmLab (Script&Pitch) та Midpoint Intensive.

Виробництво фільму здійснює компанія BOSONFILM, продюсерка Олександра Костіна, спільно з MADANTS (Польща) та Les Films D’Ici (Франція).

Офіційна фейсбук-сторінка фільму «Памфір» 

Коментарі