втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

УП. Життя

Кінотеатри по всій країні відкрилися з 2 липня.

Така рішення було прийнято на засіданні Кабміну ще 25 червня.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснював, що функціонувати заклади зможуть лише з дотриманням певних умов. 

"Робота кінотеатрів з наповненістю більше ніж 50% відсотків – заборонена. 

Крім того, в умовах адаптивного карантину чітко передбачено, коли можливе це пом'якшення, а коли – ні", – зазначив Степанов.

 Раніше Кабінет міністрів розглядав можливість, що кінотеатри та концертні зали зможуть почати функціонувати лише із 30% заповненням місць.

Однак колишня виконувачка обов’язків міністра культури, молоді та спорту Світлана Фоменко зазначала, що таке рішення може бути збитковим для об’єктів господарювання.

Так тепер виглядатиме розсадка у кінотеатрі. Скрин із сайту "Планета кіно"

Міський голова столиці Віталій Кличко, анонсуючи відкриття кінотеатрів, зазначав, що у разі погіршення епідеміологічної ситуації, Київ повернеться до обмежень.

Цікаво, що багато столичних кінотеатрів розпочали роботу з демонстрації стрічок, які йшли в прокаті ще до карантину, або демонструвалися, як от "Мої думки тихі" чи "Паразити", після врученнях їхнім авторам визначиних нагород. 

Коментарі