втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

dzygaMDB

Продакшен вже працює над новими фільмами Валентина Васяновича, Нарімана Алієва, Ірини Цілик, Антоніо Лукіча та повнометражним дебютом Павла Острікова. 

Продюсери Володимир Яценко та Анна Соболевська відкривають кінокомпанію ForeFilms. Вона зосередиться на створенні авторського повнометражного і короткометражного кіно. Серед попередніх проєктів засновників продакшену такі фільми, як «Дике поле» Ярослава Лодигіна, що був представлений на фестивалі Black Nights в Талліні, «Додому» Нарімана Алієва, який брав участь у конкурсі «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю та «Атлантида» Валентина Васяновича, що вперше в історії українського кіно переміг у секції «Горизонти» Венеційського кінофестивалю.

«Ми бачимо нашу місію в інтеграції української кіноіндустрії у європейський кінопроцес. Ті історії, які ми розповідатимемо — універсальні, але їм завжди притаманна українська ідентичність. Поки що Україна сприймається у світі незвичайно та екзотично. Ми будемо міняти це ставлення», — розповідає продюсер Володимир Яценко.

Зараз на різних стадія виробництва у ForeFilms нові картини Валентина Васяновича, Нарімана Алієва, Антоніо Лукіча, Ірини Цілик та дебют у повному метрі Павла Острікова. Наразі два проєкти компанії допущені до Тринадцятого пітчингу Держкіно: перший ігровий повнометражний фільм Ірини Цілик «Я і Фелікс» та короткометражний ігровий дебют «Ботіночки» Катерини Лесик. Постійно ведеться пошук нових проєктів та сценаріїв.

«Для нас кіно — це потужний канал комунікації зі всім світом та важливий інструмент культурної дипломатії. Через нього можна говорити наприклад про війну з Росією чи анексію Криму. Також ми хочемо розвивати глядацьку культуру перегляду авторського кіно в Україні. Наш глядач заслуговує на розумне кіно, яке порушує складні теми» — говорить продюсерка Анна Соболевська.

Попередні проєкти продюсерів вироблялися на базі продакшену Limelite, який Володимир Яценко заснував разом з Анною Санден. «Ми вирішили розділити напрямки, що відрізняються за сферою докладання зусиль: кіно і рекламу. Тож тепер Limelite продовжить займатися рекламним бізнесом, а всі нові кінопроєкти, які готуються до виробництва будуть створені під егідою нової компанії» — пояснює причину створення ForeFilms продюсер Володимир Яценко.

Коментарі