втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Виробництво повнометражного фільму «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука підтримав швейцарський фонд Visions Sud Est на суму 50 000 швейцарських франків (майже 1,4 млн.грн.). Загалом Visions Sud Est надав підтримку 6 стрічкам, серед яких одна документальна та п’ять ігрових. Проєкт фільму «Памфір» комісія відібрала з двох сотень проєктів різних країн світу.

Виробник стрічки компанія BOSONFILM вже підписала угоду з фондом, яка окрім фінансової підтримки передбачає інформаційну підтримку та право на розповсюдження фільму на території Швейцарії та Ліхтенштейну.

Зазначимо, що Visions Sud Est  надає ґранти на повнометражні ігрові та неігрові стрічки зі Східної Європи, Африки, Південної Америки та Азії. Партнерами фонду виступають міжнародний кінофестиваль у Локарні та кінофестиваль Visions du Réel.

 «Для нас такого роду підтримка від авторитетного міжнародного фонду – це ознака якости проєкту й вагомий внесок, щоби фільм відбувся», – режисер Дмитро Сухолиткий -Собчук.  

«Відзнаки провідних міжнародних інституцій на стадії виробництва неймовірно важливі для успішного подальшого релізу фільму. Вони є певним маркером для відбірників фестивалів, дистриб’юторів та сейлзаґентів і допомагають розширити географію показу стрічки», – продюсер Олександра Костіна.

Нагадаємо, 2019 року «Памфір» став переможцем 11 конкурсу Держкіно (ігрові повнометражні авторські фільми спільного виробництва) та отримав підтримку Польського Інституту Кіна (PISF). Девелопмент проєкту здійснювався з підтримкою Українського Культурного Фонду. Режисер працював над сценарієм у резиденції Каннського міжнародного кінофестивалю Cinéfondation Residence. Також проєкт розроблявся у двох найвпливовіших сценарних майстернях – TorinoFilmLab (Script&Pitch) та Midpoint Intensive.

Виробництво фільму здійснює компанія BOSONFILM, продюсер Олександра Костіна, спільно з MADANTS (Польща) та Les Films D’Ici (Франція).

Офіційна фейсбуксторінка фільму «Памфір»  

За офіційною інформацією

Коментарі