втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Головою Державного агентства України з питань кіно стала Марина Кудерчук.

Про це повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський у своєму Телеграмі. 

Марина Кудерчук із листопада 2019 року працює заступницею голови Запорізької облдержадміністрації. До цього протягом двох років була заступницею директора та директоркою Запорізького кінотеатру імені Довженка. 

Я, ТИ, ВІН, ВОНА ))

Нагадаємо, 4 жовтня Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Держкіно. На посаду претендували 13 кандидатів, але після першого етапу їх залишилося вісім. На останньому етапу конкурсу залишилася одна кандидатка – генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич. Але 21 листопада вона не набрала достатньої кількості балів за результатами співбесіди у четвертому турі конкурсу й не пройшла далі.

27 листопада уряд оголосив новий конкурс на вакантну посаду голови Держкіно. Наприкінці грудня Юлія Сінькевич повідомила, що не братиме участі в повторному конкурсі. Наприкінці грудня НАДС оприлюднило список допущених до конкурсу кандидатів – їх було дев’ятеро. Але на початку січня НАДС оприлюднило новий список допущених кандидатів – їх виявилося десятеро.

До фінального туру конкурсу на посаду голови Держкіно пройшли п'ятеро кандидатів, яких НАДС рекомендував до співбесід з представниками Кабміну. Марина Кудерчук займала третє місце за кількістю балів за результатами всіх етапів конкурсу (знання законодавства, іноземної мови, співбесіда з представниками НАДС). 

Детектор Медіа

Коментарі