втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Президентові України Зеленському В.О.
Прем’єр-міністрові України Гончаруку О.В.
Міністрові культури, молоді та спорту України Бородянському В.В.

Українська кіноіндустрія більше трьох місяців існує без Голови головного виконавчого органу влади у галузі кіноматографії – Державного агентства України з питань кіно. У цих умовах зрив конкурсу на цю посаду Національним агентством України з питань державної служби шкодить українській кіноіндустрії та підриває довіру спільноти до демократичних інститутів.

 Ми виступаємо проти непрозорих умов конкурсу та вимагаємо пояснень від Національного агентства України з питань державної служби.
Ми вважаємо, що людина, яка займатиме позицію Голови Державного агентства

України з питань кіно, має відповідати наступним критеріям та володіти такими компетенціями та навичками:
– знати і розуміти специфіку процесів кіновиробництва;
– мати доступ до найкращих міжнародних практик кіногалузі в країнах Європи та мати достатньо досвіду і знань для їх адаптації до українських реалій;
– мати досвід створення інституцій;
– вміти розбудовувати та координувати великі команди;
– бути здатним сформулювати та артикулювати візію для такої інституції, як Державне агентство України з питань кіно;
– вільно володіти англійською мовою та бути здатним презентувати діяльність Державного агентства України з питань кіно на міжнародних подіях в Україні та за кордоном.

Ми впевнені, що кандидатка на посаду Голови Державного агентства України з питань кіно Юлія Сінькевич має усі перелічені навички, компетенції та бачення, що довела багаторічною плідною працею на ниві української кіноіндустрії, а також засвідчила у публічній презентації своєї програми під час конкурсу на посаду Голови Держкіно.

Ми вважаємо, що саме Юлія Сінькевич, як єдина кандидатка, яка пройшла у третій тур конкурсу на посаду, має очолити Держкіно, та вимагаємо у Національного агентства України з питань державної служби негайно переглянути результати “співбесіди” і рішення про недопуск Юлії Сінькевич у наступний тур, що було оприлюднене 21.11.2019.

Коментарі