втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

За словами міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського, кіностудія може бути приватизована «з цільовим призначенням саме як кіностудії».

Про це він сказав в коментарі НВ.

«З огляду на, що є рібейти, ліквідність такого об'єкта піднімається. Він розташований у місті, в нього хороша локація і туди легко привозити закордонних акторів», - зазначив Володимир Бородянський.

Також міністр повідомив, що кіностудію, можливо, використовуватимуть як суспільний простір, арт-хаб, у якому будуть студії та музеї.

Він додав, що в Києві не вистачає суспільних просторів для створення культурного контенту, і кіностудія Довженка може стати одним із таких майданчиків.

«Ми зараз будемо оцінювати кожну з ідей на їхні плюси і мінуси, і потім ми вийдемо вже на ринок і запропонуємо ринку почати брати участь в тій чи іншій розробці тієї чи іншої концепції», - сказав Володимир Бородянський.

Нагадаємо, про можливість приватизації Кіностудії Довженка стало відомо у 2017 році. Як заявляв Максим Нефьодов, який на той момент був заступником міністра економічного розвитку і торгівлі, наміри продати кіностудію Довженка - це довгострокова перспектива. У лютому 2018 року віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що Кабмін прийняв рішення, що кіностудія Довженка не підлягає приватизації.

Також категорично проти приватизації кіностудії імені Довженка виступив на той час міністр культури Євген Нищук. Він заявив, що кіностудія імені Олександра Довженка як об'єкт, що має статус національного, не може бути приватизована.

Детектор Медіа

Коментарі