втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Від 26 до 28 березня 2019 року в Лісабоні (Португальська Республіка) вперше за підтримки Державного агентства України з питань кіна пройдуть Дні українського кіна.

Триденний фестиваль українського кіна відбудеться в сучасному мультикультурному центрі Лісабона Biblioteca Municipal Orlando Ribeiro, що є частиною мережі BLX (Bibliotecas municipais de Lisboa). У програмі фестивалю будуть представлені як сучасні українські стрічки різного жанру, так і класика українського кінематографа. 

«Держкіно продовжує всебічну підтримку проведення Днів українського кіна закордоном. В Португалії за підтримки Агентства такий захід відбудеться вперше. Ця країна має потужну українську діаспору, яка гідно інтегрована у локальне суспільство. Маємо на меті представити український кінематограф як португальському глядачеві, так і кіновиробникам задля розвитку копродукційної співпраці», говорить Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

26-го березня захід відкриє створений за підтримки Держкіно воєнний детектив Зази Буадзе «Позивний «Бандерас», який представить творча група фільму. 27-го та 28-го березня португальські глядачі побачать драму «Рівень чорного» режисера Валентина Васяновича, документальну стрічку «Війна химер» Марії та Анастасії Сторожицьких та створений за підтримки Держкіно альманах «Моя країна – Україна» від аніматорів майстерні «Новаторфільм» під керівництвом Степана Коваля. Крім того, під час Днів українського кіна в Португалії буде представлено ретроспективний показ фільму «Пропала грамота» режисера Бориса Івченка.

Також під час фестивалю відбудеться презентація друкованого видання «Щоденник котячих мандрів», створеного за мотивами анімаційного альманаху «Моя країна – Україна». Компанія «Новаторфільм» планує провести перемовини з місцевими видавництвами про переклад книжки португальською мовою.

Програмою Днів українського кіна в Португалії передбачена зустріч української делегації з Головою Інституту кіно та аудіовізуальної галузі Португалії Луісом Чабі Ваз, відвідування місцевої кіностудії та ознайомлення з особливостями португальського кіновиробництва.

Організатором події є Благодійна організація «БФ «Двері» за підтримки Державного агентства України з питань кіна, Міністерства закордонних справ України та Посольства України у Португальській Республіці.

Держкіно

Коментарі