втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Дивувати українського глядача з кожним роком стає все складніше, але «Французька весна» спробує це зробити в шістнадцятий раз!

20 березня – 30 квітня 2019: Дніпро, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Львів, Одеса, Рівне, Харків, Чернівці.

Фестиваль, що пропонує кожного року новаторські проекти і є простором обміну, креативу, розваг та копродукцій, але не міняє формату.

Вперше обрана загальна тема фестивалю – КОЛІР.

Весна – це пора року, на яку дуже чекають! Вона асоціюється з теплотою та оновленням. В Україні ця пора року набуває ще й іншого виміру – як французько-український культурний сезон, інтенсивний та захоплюючий, що розквітає по всій країні. Цьогорічна «Французька весна» обрала тематику, яка щодня набуватиме іншої форми, варіюючи від події до події: колір!

Колір оточує нас повсюди – у природі, міському середовищі, в нашому повсякденному житті. Колір відображає наші емоції, супроводжує наше суспільне життя, надає виразності та рухомості мистецтву та культурі.

Цього року у свій 16 сезон «Французька весна» розгорне свою активність у близько десяти містах країни; її яскраві промені осяють українську столицю та регіони. І все це завдяки спільній роботи Французького інституту в Україні та мережі закладів «Альянс франсез», які, разом зі своїми незмінними партнерами, забезпечують діяльність французької культурної мережі.

Смілива, вимоглива, і водночас ігрова програма, яка віддзеркалює сучасну французьку та франко-українську художну творчість, буде представлена українському глядачеві.

Чимало заходів стануть знаковими подіями нашого щоденника: концерт «Музикантів Лувру» у Харкові, вистава «Тотем» від компанії Les Quidams у Дніпрі, Запоріжжі та Харкові або ж перформанси стріт-арту та лайвпейнтингу у Львові, Рівному та Києві.

Знаковим та очікуваним буде відкриття фестивалю у Києві – вистава «Садівниця Мю і кінематика флюїдів» від колективу Transe Express, що відбудеться за незмінної підтримки Київської міської державної адміністрації. Ця вистава пропонує небесно-повітряну феєрію, де музика, візуальні образи, неймовірні акробатичні трюки захоплять серця глядачів.

Офіційна інформація

Коментарі