втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Стан українського політв'язня, режисера Олега Сенцова, який перебуває у російській колонії, значно покращився, він набрав вагу, займається спортом та творчістю.

Про це у коментарі Громадському повідомила адвокатка Ольга Дінзе, яка відвідала Сенцова в колонії у Лабитнангі 1 березня.

За її словами, Сенцов "почуває себе нормально" та добре харчується.

Адвокатка розповіла, що українець має достатньо часу на заняття спортом та творчістю.

"У вільний час від марширування, він займається спортом, там є спеціальний майданчик, де перекладина та бруси. Також він має час на творчість, займається", — розповіла Дінзе.

Також, за словами адвокатки, Сенцов "істотно набрав вагу".

"Він після голодування до невпізнання схуд, але зараз він набрав вагу, він важить, на вигляд, близько 90 кілограмів", — сказала Дінзе.

Разом з тим, сестра політв’язня Наталія Каплан повідомила в Facebook, що Сенцов надіслав їй листа.

"Олег надіслав листа. Багато планів. Продовжує активно працювати навіть в таких пекельних умовах. І він дуже хоче, щоб люди розділяли Олега Сенцова на політв'язня і творчу людину. Зараз все його увага прикута до творчого процесу", — написала Каплан.

Нагадаємо:

  • У січні Олег Сенцов у листі до першого заступника голови Верховної Ради Ірини Геращенко повідомив, що дописав новий роман у російській в’язниці.
  • 12 грудня 2018 року Сенцов заявив, що після Нового року передасть з російської в'язниці нову збірку дитячих оповідань.
  • У грудні українському політв'язню режисеру Олегу Сенцову в Страсбурзі вручили премію імені Сахарова, нагороду замість нього отримала його сестра Наталія Каплан.
  • У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він відмовлявся від прийому їжі 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.
  • 21 грудня 2018 року стало відомо, що Сенцова перевели з медичної частини колонії в місті Лабитнангі в Ямало-Ненецькому автономному окрузі "до загону для подальшого відбування покарання".
  • Окупанти затримали українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка в Криму 10 травня 2014 року за звинуваченням у підготовці терактів. Українці категорично відкинули усі звинувачення.
  • Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі, Сенцова – до 20.
  • Усього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів.

Українська правда

Коментарі