втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Створений за підтримки Держкіна України фільм «Штангіст» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука отримав Ґран-прі у конкурсній програмі короткометражних фільмів 34 Варшавського міжнародного кінофестивалю.

У рамках фестивалю й відбулася світова прем’єра стрічки.

За словами режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, разом із нагородою «Штангіст» отримав право поборотись за «Оскара» 2020 року.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав команду фільму «Штангіст» і наголосив: «У різних програмах цьогорічного Варшавського кінофестивалю брали участь чотири українські стрічки, усі вони створені за підтримки Держкіна України. Це дуже широке представлення нашого кіно у рамках одного із найпрестижніших кінофестивалів світу. Кожна така участь і кожна нагорода впливають на розвиток українського кіно і на покращення культурного іміджу нашої країни».

Нагадуємо, що 34-ий Варшавський міжнародний кінофестиваль проходив з 12 по 21 жовтня.

Окрім фільму «Штангіст», який у своїй програмі здобув Ґран-прі, у конкурсній програмі документального кіно була представлена картина «Какофонія Донбасу» режисера Ігоря Мінаєва, а у позаконкурсних програмах показали містичну драму «Ефір» Кшиштофа Зануссі та дебютну картину Марисі Нікітюк «Коли падають дерева».

Перелік усіх переможців – на сайті фестивалю: https://wff.pl/pl/news/awards-of-34-wff

Держкіно

Коментарі