втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Міська рада Парижа проголосувала за присвоєння українському режисерові Олегу Сенцову звання почесного громадянина французької столиці.

Про це у своєму Twitter повідомив посол України у Франції Олег Шамшур.

"Дякую меру Анн Ідальго, а також всім, хто підтримав це рішення, за прояв солідарності з українським режисером! Продовжуємо мобілізацію на звільнення усіх українських політичних в’язнів Кремля!" - написав він.

Oleg #Sentsov est désormais Citoyen d'Honneur de la Ville de #Paris.
Plusieurs mois après que son portrait ait été affiché devant l'Hôtel de Ville et sur de nombreuses mairies d'arrondissement, la mobilisation de #Paris en faveur du cinéaste continue #FreeSentsov

"Через кілька місяців після того, як його портрет був розміщений перед міською радою та багатьма іншими залами, мобілізація Парижа на користь режисера продовжується #FreeSentsov", - написала мер Парижа.

Як відомо, Сенцов виступав проти російської анексії Криму і був відправлений до Сибіру на 20-річний термін ув’язнення. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ.

"Париж визнаний столицею прав людини. Він втілює індивідуальні свободи, включаючи свободу вираження поглядів, і захищає демократію. Ми зобов'язані пропагувати ці цінності та боротися за їхнє шанування у всьому світі. Олег Сенцов повинен бути звільнений", - заявляла раніше мер Парижа.

Раніше повідомлялося, що Олега Сенцова планують номінувати на здобуття премії Сахарова, яку вручає Європейський парламент.

Європейська правда

Коментарі