втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Міжнародна прем’єра картини «Штангіст» Дмитра Сухолиткого-Собчука відбудеться в конкурсній програмі Варшавського МКФ.

Фільм відібрали у секцію короткометражного кіно. Варшавський кінофестиваль входить до групи найважливіших світових кінофестивалів, таких як Канн, Венеція, Локарно, Сан-Себастьян, Берлінчи, Карлові Вари.

Фільм “Штангіст створений у копродукції України та Польщі. Це дебютна ігрова короткометражна робота режисера, яку профінансувало Державне агентство України з питань кіно, Studio Munka ( Polski Instytut Sztuki Filmowej  та  Stowarzyszenie Filmowców Polskich ), а також  Львівська кінокомісія. Продюсери картини Валентин Васянович (Студія Гармата фільм) та Конрад Стефаняк (POLISH FILM SERVICE). Над фільмом працювала україно-польська знімальна група. Зйомки відбувались у Києві та Львові, а увесь постпродакшн - у Варшаві.

Оператор: МіхалРитель-Пшеломець, художники-постановники: Іван Михайлов та Ольга Юрасова, звук: Сергій Степанський.  Головну роль в фільмі виконав майстер спорту з важкої атлетики Олександр Лой.  Більшість персонажів фільму - професійні важкоатлети.   

Нагадаємо, що національна прем’єра картини відбулась на кінофестивалі “Молодість”,  де  здобула головну нагороду в національному конкурсі з формулюванням - «за віртуозну режисуру і вражаючу образність». Журі Львівського Міжнародного кінофестивалю Wiz-Art відзначило гру актриси Валерії Хілько спеціальною відзнакою, також фільм був представлений на Одеському кінофестивалі. 

Дмитро Сухолиткий-Собчук встиг заявити про себе студентськими фільмами. В його фільмографії  ігрові короткометражні фільми «Отроцтво», «Борода» та документальні - «Красна Маланка», «Інтерсекція». Зараз режисер працює над своїм першим повнометражним ігровим фільмом. 

За офіційною інформацією

Коментарі