втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Українська кінокомпанія Garnet International Media Group розпочала основний знімальний процес свого нового фільму «Передчуття».

Продюсер фільму Андрій Єрмак, засновник Garnet International Media Group («Межа», «Правило бою») про свій новий фільм:

«Кожен має свої передчуття чогось особливого, але тільки з часом усвідомлюєш, які з них дійсно були передбачуваними, а які просто надуманими, але завдяки цим передчуттям, ми постійно приймаємо рішення. Цей фільм саме про це. У сюжеті, в  алегоричній формі розкривається зв’язок між кількома вимірами. Перший – це життя звичайних людей маленького провінційного містечка біля моря. Другий - підводне життя істот, якому головний герой присвячує весь свій час і всього себе. А третій – це життя його близьких людей та друзів, які абсолютно по різному сприймають таку безмежну любов головного героя до моря та до його мешканців. Локаціями, обраними для зйомок, стануть дивовижні краєвиди Одеси та Чорноморська з теплим морським узбережжям. Море завжди було джерелом невичерпного натхнення для багатьох із нас, воно хвилює,  надихає та примушує повертатися до нього знову і знову. Я впевнений, що завдяки команді професіоналів, яка буде створювати фільм «Передчуття», мої особисті передчуття мають здійснитися.»


Стрічка буде створена за підтримки Державного агентства України з питань кіно, а  працюватимуть над картиною - справжні майстри українського кінематографу.

Режисер стрічки В'ячеслав Криштофович є одним із найвідоміших та шанованих режисерів в Україні та у світі. На рахунку майстра більше ніж 25 картин, серед яких такі культові роботи як «Дрібниці Життя», «Два Гусари», «Ребро Адама», «Приятель небіжчика» та «Самотня жінка мріє познайомитись», яка отримала одну з головних нагород на міжнародному кінофестивалі у Монреалі. Стрічки «Ребро Адама» та «Приятель небіжчика» брали участь у секції Каннського кінофестивалю «Двотижневик режисерів». "Приятель небіжчика" - це перший фільм, який було висунуто від України на здобуття кінопремії Оскар у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» (1998 р.) та номіновано на премію «Фелікс» Європейської кіноакадемії за найкращий сценарій. Фільм «Ребро Адама» приймав участь у багатьох  міжнародних кінофестивалях, серед яких фестивалі у Нью-Йорку та Маямі (США), у Монреалі та Торонто (Канада), у Роттердамі (Голландія) та у Швеції.

Також, В’ячеслав Криштофович став лауреатом Другої національної кінопремії «Золота Дзиґа» за внесок у розвиток українського кінематографа. Він є заслуженим діячем мистецтв України та членом-кореспондентом Національної Академії мистецтв України.

Особисте бачення легендарного режисера, яке він висловив в одному із своїх інтерв’ю про «Передчуття»:

«Мені дуже подобається ця історія, вона проста і складна одночасно. На мій погляд, ця історія цілком універсальна, про життя, любов і зраду, про талант і посередність, кожний з цих простих фрагментів, складених до купи народжують цілісну картину, це як маленька модель світу. Ми всі живемо передчуттями, сподіваюсь, що більше хорошими. Про це я і хочу зняти фільм»...

Глибоку та зворушливу історію для фільму "Передчуття" створив Анатолій Крим - заслужений діяч мистецтв України, лауреат Міжнародної літературної премії імені Юрія Долгорукого, письменник, драматург та автор сценаріі?в до фільмів. Його п'єси увійшли до репертуару багатьох театрів України та інших країн світу, а сценарії до фільмів вражають своєю життєвістю та тим, як точно у них відображені люди, та настільки, що глядач пізнає у героях себе («Квартет для двох», «Повернення блудного чоловіка» та ін.)

Акторський склад майбутнього фільму «Передчуття» дійсно зірковий! Головні ролі виконують:

Станіслав Боклан - народний артист України, Лариса Руснак - народна артистка України, Ксенія Ніколаєва - народна артистка України, Олександр Токарчук – засновник Школи образності (акторське драматичне мистецтво), Ірина Бенюк – актриса Івано-Франківського «Нового Театру»,  молоді та перспективні актори Сергій Пащенко та Євгенія Муц.

Передчуваєте, що з цього вийде?

Нещодавно фільм «Передчуття» відзначився у Каннах та був презентований під час бізнес-ланчу «Зустрічайте українських продюсерів!» (Мeet Ukrainian Producers!).

І ще задовго до виробництва картини, «Передчуттю» вже передбачають насичений фестивальний шлях по всьому світу. Сюжет фільму, побудований таким чином, щоб кожний глядач при перегляді, знаходив  для себе щось особисте і переосмислював власне життя. Творці фільму запевняють, що всі хто мали можливість прочитати сценарій, одразу ж висловлювали бажання побачити це кіно на великому екрані якомога швидше. А нам залишається чекати новин зі знімального майданчика.

Офіційна інформація

Коментарі