втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Європейська кіноакадемія оприлюднила відкритий лист з вимогою звільнити й ґарантувати безпеку Олега Сенцова.

Лист опубліковано на сайті кіноакадемії.

"Сьогодні 12-й день безстрокового голодування українського кінорежисера Олега Сенцова, і, за словами його адвоката Дмитра Дінзе, він планує продовжувати голодування до самої своєї смерті, якщо його вимоги не будуть виконані. Ми глибоко стурбовані [ситуацією], тому ще раз вимагаємо негайно його звільнити", - йдеться в листі.

Підписанти закликають своїх колег звернутися до міністрів закордонних справ, депутатів чи в посольства Росії з проханням зробити все можливе для звільнення Сенцова.



Звернення підписали режисери Стівен Долдрі, Майк Лі, Кен Лоуч, Акі Каурісмякі, Кшиштоф Зануссі, а також європейські кіноінституції - Французька гільдія режисерів, Федерація європейських кінорежисерів, PEN America, Українська кіноакадемія та інші.

Зазначимо, що члени Європейської кіноакадемії неодноразово висловлювали підтримку Олегу Сенцову і проводили акції з вимогою звільнити режисера з російської в'язниці.

Нагадаємо, Сенцов заявив, що має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв'язнів.

Коментарі