втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

27 травня розпочався 47-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість». У програмі фестивалю - 176 стрічок, з півсотні з них - у конкурсних програмах, яких буде шість. Одна з найяскравіших кіноподій року триватиме по 3 червня.

Кінофестиваль «Молодість» відбуватиметься за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Міністерства інформаційної політики України та Київської міської державної адміністрації.

Пропонуємо ознайомитись із найцікавішими подіями 47-го кінофестивалю «Молодість»!

Урочиста церемонія відкриття фестивалю відбудеться 27 травня о 18:00 на Поштовій площі. Ведучими стануть режисерки й сценаристки Тоня Ноябрьова та Вікторія Трофіменко, а також актори В’ячеслав Довженко та Роман Луцький.

Відкриє фестиваль стрічка «Обличчя/Рило» Малґожати Шумовської. Фільм отримав Гран-прі журі - «Срібного ведмедя» на останньому Берлінському кінофестивалі. Це розповідь про хлопця Яцека, який до нестями любить хеві-метал, свою дівчину і собаку. Його родина, рідне містечко і прихожани  вважають його кумедним диваком. Яцек працює на будівництві найбільшої статуї Ісуса у світі. Коли тяжка травма його цілковито спотворює, він привертає всезагальну увагу: парубку роблять першу в країні пересадку обличчя. Тим самим він зіштовхується із проблемою втрати ідентичності і несприйняттям його нового суспільством. Варто зазначити, що цей фільм зроблений із великим почуттям гумору. Польська драма одразу стала одним з найбільших кінохітів цього року. Переглянути стрічку зможуть не лише гості церемонії відкриття, але й глядачі у кінотеатрі «Київ».


День: 29 травня

Місце: кінотеатр «Україна» (червона зала)

Час: 20:00

Вартість: 100–150 грн

«Скандинавська панорама» - традиційна програма «Молодості»

«Скандинавську панораму» на 47-ій «Молодості» відкриє фільм «Відпустка» шведської режисерки Ізабелли Екльоф. Стрічка розвіює будь-які стереотипи про жінок-режисерок.

У центрі фільму — любовний трикутник із дівчиною дрібного наркобарона, котра потрапила в пастку розкоші та жорстокості. Сучасна гангстерська історія, де всі події розгортаються у прекрасному портовому місті Бодрум на Турецькій Рив’єрі.

«Відпустка» відзначена в номінації на Гран-прі журі кінофестивалю Sundance-2018. Авторка фільму особисто приїде до Києва, аби презентувати кінокартину. А ще проведе майстер-клас у межах Molodist Talent Workshop. Ізабелла є однією зі сценаристок фільму Алі Аббасі «Кордон» (Border / Gräns), який 18 травня було визнано найкращим фільмом конкурсної програми «Особливий погляд» (Un Certain Regard) на Каннському кінофестивалі.

Власне, уся скандинавська програма у Cinema Citi варта вашої уваги. Радимо подивитись фільм «Аматори», який було визнано найкращим скандинавським фільмом Ґетеборзького фестивалю, а також — стрічку «Вина», яка отримала приз глядацьких симпатій на кінофестивалі «Санденс» (Sundance).

День: 28 травня — 1 червня

Місце: Cinema Citi

Час: 21:00

Вартість: 100 грн

Показ ко-продукційної стрічки України та Німеччини «Остання подорож Леандера»

Фільм Ніка Бейкера Монтейса «Остання подорож Леандера» — це спільна кіноробота Німеччини та України. У центрі фільму дві родини: німецька та українська, а також дві війни — Друга світова та протистояння на Донбасі. Усе це німецький режисер зумів об’єднати на екрані в одній великій життєвій драмі. Після смерті дружини 92-річний Едуард Леандер відмовляється доживати в будинку для літніх. Натомість він разом з онукою Адель сідає на потяг та іде до України, де за часів Другої світової воював із СРСР як офіцер вермахту, а ще мав пристрасне кохання.

Зйомки 107-хвилинної стрічки відбувались у Німеччині та Україні, виробництвом займалась компанія Tobis Film за підтримки Rundfunk Berlin-Brandenburg. Презентувати драму до столиці приїде режисер фільму Нік Бейкер Монтейс.

День: 28 травня, 19:15

30 травня, 14:30

Місце: кінотеатр «Київ» (червона, синя зали)

Вартість: 70 грн, 100 грн

Інтерактивний фільм на «Молодості»

Інтерактивний трилер «Нічна зміна» Тобіаса Вебера — це одна історія із незліченними сюжетними лініями та сімома кінцівками, що залежать від вибору глядачів. Студент Метт опиняється втягнутим в пограбування відомого лондонського аукціонного дому і має довести свою непричетність до цього. Глядачам буде цікаво переглянути стрічку завдяки можливості у реальному часі вирішувати за героя і власноруч керувати сюжетом фільму. Спеціальний додаток у будь-який момент перегляду запропонує присутнім варіанти подальшого розвитку подій у стрічці. З кількох представлених можна буде обрати бажаний варіант і той, який набере найбільше голосів, стане розв’язкою кінокартини.

День: 30 травня

Місце: Труханів острів, клуб «ЮБК»

Час: 21:30

Вартість: безкоштовно

День: 3 червня

Місце: кінотеатр «Київ» (червона зала)

Час: 14:30

Вартість: 100 грн

Показ найновішого фільму Такесі Кітано

У рамках кінофестивалю покажуть також новий фільм японського режисера Такесі Кітано «Свавілля: Остання глава». Сюжет кінокартини продовжується ще з попередніх частин цієї трилогії про Якудза: японський злочинний синдикат Ханабіші отримує владу після запеклої битви із кланом Санно. Отомо, старомодний якудза, тепер має корейського заступника. В ідеалі він би у житті ловив рибу зі своїм другом, але доля вирішує інакше. Такесі Кітано відомий за такими фільмами, як «Жорстокий поліцейський», «Ляльки» та «Кікудзіро». Торік стрічка Кітано «Свавілля: Остання глава» стала фільмом-закриттям Венеційського кінофестивалю — одного з найважливіших кінофорумів світу.

День: 27 травня

Місце: кінотеатр «Київ»

Час: 17:00

Вартість: 100 грн

2 червня

Місце: Поштова площа

Час: 20:45

Вартість: безкоштовно

Focus Italia на «Молодості»

Уперше на кінофестивалі буде представлено програму італійського кіно Focus Italia. Одразу сім кінострічок покажуть українському глядачеві:

1. «Кішка-Попелюшка» (Gatta Cenerentola / Cinderella the Cat) Алессандро Рак, Іван Капп'єлло, Маріно Ґуарньєрі, Даріо Сансоне, Італія, 2017, 86’

2. «Дармоїди» (Gli sdraiati / Couch Potatoes), Франческа Аркібуджі, Італія, 2017, 120’

3. «Прихований колір речей» (Il colore nascosto delle cose / Emma), Сільвіо Сольдіні, Італія, Швейцарія, 2017, 115’

4. «Фортуната» (Fortunata), Серджіо Кастеллітто, Італія, 2017, 103’

5. «Я — нескінченна як космос» (I’m Endless Like the Space / I’m — Infinita come lo spazio), Анне Ріітта Чікконе, Італія, 2017, 112’

6. «Зачарований Неаполь» (Napoli velata / Naples in Veils), Ферзан Озпетек, Італія, 2017, 113’

7. «Ніжність» (La tenerezza / Tenderness), Джанні Амеліо, Італія, 2017, 110’

Усі фільми вже встигли з’явитись на екранах престижних фестивалів і відзначитись міжнародними кінопреміями. Наприклад, стрічка «Зачарований Неаполь» Ферзана Озпетека отримала 9 номінацій і 2 нагороди Національної кінопремії Італії.

Сюжет фільму «Зачарований Неаполь» розгортається навколо Андріани, життя якої оповите таємницями. У дівчини все на межі — чари і забобони , божевілля і раціональність. Одного дня все це змінить несподіване кохання та жорстокий злочин.

Побачити італійську програму зможуть глядачі не лише столиці, а й Львова, Харкова та Одеси. Крім цього, до Києва завітає відомий італійський композитор Франко Еко, автор музики до українського фільму «Червоний». У столиці італієць проведе майстер-клас про значення саундтреків у фільмі і розповість, як виглядатиме кіно в майбутньому. Захід відбудеться в межах «Майстерні талантів» кінофестивалю.

Програма італійського кіно представлена за підтримки посольства Італії в Україні та Італійського інституту культури в Україні.

День: 28 травня — 3 червня

Місце: кінотеатр «Україна», Cinema Citi

Вартість: 120 грн

Монохромна версія фільму «Шалений Макс: Дорога люті»

Монохромну версію фільму «Шалений Макс: Дорога люті» режисера Джорджа Міллера покажуть на фестивалі «Молодість». Стрічку презентують у межах позаконкурсної програми на Поштовій площі. За сюжетом фільму жінка повстає проти тирана-правителя постапокаліптичної Австралії. Вона вирушає на пошуки рідної землі разом із кількома жінками-в’язнями, божевільним фанатиком і блукачем на ім’я Макс.

Сам режисер фільму вважає чорно-білу версію найкращою. Про це Міллер заявив у своєму інтерв’ю виданню The Independent.

День: 29 травня

Місце: Поштова площа

Час: 20:45

Вартість: безкоштовно

День: 30 травня

Місце: кінотеатр «Київ» (синя зала)

Час: 21:30

Вартість: 120 грн

«Ptakh_Jung» безкоштовно зіграє на «Молодості»

Безкоштовними вечірками на Трухановому острові, де розміщена одна з шести кінолокацій, порадує відвідувачів цьогорічний кінофестиваль. У межах Molodist Midnight Cinema Club у клубі «Южный берег Киева» відбудеться виступ музичного проекту «Ptakh_Jung» кінокомпозиторів Антона Дегтярьова і Володимира Бабушкіна. Дует поєднує сучасну класику з електронікою, пост-роком, гранджем і нойзом. Кожна композиція — це історія з потужною драматургією та симфонічною глибиною. На відкритті музиканти виступлять із візуальною артисткою VJ Reinish, яка створила окремі відеоісторії до кожного треку дуету.

День: 28 травня

Місце: Труханів острів, клуб «ЮБК»

Час: 21:00

Вартість: вхід вільний

Коментарі