втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

На Одеському кінофестивалі відбудеться показ стрічок “Персона” Інґмара Берґмана та “Інґмар Берґман: Інтермеццо” Ґуннара Берґдала.

14 липня 2018 року виповниться 100 років з дня народження шведського режисера Інґмара Берґмана. Знакова дата припадає на проведення 9-го ОМКФ. З цієї нагоди Одеський міжнародний кінофестиваль, Посольство Швеції в Україні та Шведський інститут вирішили провести ретроспективний показ 2 стрічок, перша з яких — ігровий фільм “Персона” Берґмана, а друга – документальна робота Гуннара Берґдала “Інґмар Берґман: “Інтермеццо”.

Інґмар Берґман — шведський режисер театру та кіно, сценарист, письменник, автор більше 60 художніх та документальних фільмів і понад 70 театральних постановок. Серед стрічок Берґмана — всесвітньо відомі “Сунична галявина”, “Сьома печатка”, “Фанні та Александер”, “Шепіт та крики”, “Крізь тьмяне скло”, “Дівоче джерело” та інші. Він тричі отримав “Оскар”, став володарем “Золотого Ведмедя” Берлінського кінофестивалю та лауреатом премій Каннського міжнародного кінофестивалю, Європейської кіноакадемії, Венеційського кінофестивалю, Національної спілки кінокритиків США, Національної ради кінокритиків США та ін.


Стрічка “Персона”, яку глядачі зможуть переглянути на Одеському кінофестивалі, побачила світ у 1966 році. Головні ролі у фільмі-шедеврі світового кіно зіграли Лів Ульманн та Бібі Андерсон. Ця чорно-біла психологічна драма — глибока містична історія, котра вважається одним із найвеличніших фільмів усіх часів (12 місце за версією британського журналу “Sight and Sound”). Стрічка отримала 3 нагороди Національної спілки кінокритиків США — за найкращий фільм, найкращу режисерську роботу та найкращу жіночу роль (Бібі Андерсон).

Друга стрічка, котру покажуть на ОМКФ, — “Інґмар Берґман: Інтермеццо” (2002) є документальною роботою кінокритика та колишнього директора Гьотеборзького кінофестивалю Ґуннара Берґдала. Це біографічний фільм-розмова із відомим шведським режисером про життя, кіно, театр та смерть.

Нагадуємо, що нещодавно 9-й Одеський міжнародний кінофестиваль представив офіційний імідж.

Офіційна інформація

Коментарі