втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Цього року на кінофестиваль було подано 46 фільмів, 18 з яких потрапили у фінал та сперечалися за Ґран-прі конкурсу – 10 тис грн. Переможці у чотирьох основних номінаціях конкурсу, а саме «Анімаційне кіно», «Експериментальне кіно», «Ігрове кіно» та «Документальне кіно», отримали сертифікати на 5 тис грн.

Ґран-прі фестивалю виборов ігровий фільм «АЙМО» режисера Люкова Максима. Фільм про камеру, привласнену в якості трофея німецькими солдатами, яка оживає та вирішує зупинити офіцера, який коїть жахливі речі.

Переможцем у номінації «Анімаційне кіно» стала Тетяна Ясінчук – із фільмом «SHEEPS+MEDIA=WOLF». Головна теза фільму – «ВОВКИ СЕРЕД НАС». Короткий мультфільм про те, яким НЕ МАЄ БУТИ ЖУРНАЛІСТ. 

Переможець у номінації «Документальне кіно» – фільм «Як тебе не любити» від режисера В'ячеслава Бігуна, що змальовує історію активіста, який намагається зберегти ореол корінної природи в столиці.

У номінації «Експериментальне кіно» перемогу отримав фільм «Дотик створює слово» Катерини Старокольцевої. Експериментальне відео-есе, мета якого закликати до критичного аналізу інформації, яку ми поширюємо в соціальних мережах.

Переможець у номінації «Ігрове кіно» – режисер Катерина Балабай із фільмом «Моя земля», про те як знімальна група приїжджає в зону АТО, щоб інтерв'ювати волонтерів.

Приз глядацьких симпатій здобув фільм фільм «Як тебе не любити» режисера В'ячеслава Бігуна.

Цього року роботи учасників оцінювало журі у складі:

Сашко Даниленко — незалежний український фільммейкер та аніматор, який живе у Нью-Йорку. Працював з «Дахою Брахою», «ТНМК», «Kwoon» та іншими музичними гуртами, створюючи для них анімаційні кліпи. Його мультиплікаційна розповідь «Велопортрети», виробництва TED Residency, була відзначена статуеткою «Золотий СУК» в категорії найкраща анімація. Автор книжки-коміксу CAT'N'BAT.

Володимир Войтенко - український кінознавець, головний редактор сайтів Кіно-коло і «Сценарна майстерня», ведучий авторської телепрограми «Арґумент-кіно».
Лєра Лауда – громадська активістка, журналістка, редакторка інтернет-видання БЖ і керівниця Агентства розвитку локальних медіа "Або"
Мар'яна Закусило - журналістка, головна редакторка інтернет-видання «Детектор медіа».
Дмитро Мойсеєв - кінорежесер, сценарист, продюсер, автор художніх фільмів: “Такі красиві люди”, “Час хризантем”. Учасник міжнародних кінофестивалів в Україні, Італії, Франції, США, Польщі, Румунії та інших.

Захід відбувся за підтримки Національного Фонду Підтримки Демократії (NED) та Посольства Швеції (SIDA). Інформаційні  партнери фестивалю:  Детектор медіа, uFest.in.ua, ГУРТ, CinemaHall, Експеримент, Режисер.Орг, ФРІ, НСКУ,  НАШ КИЕВ, Бюро Української Кіножурналістики (БУК), Радіо Аристократи, ГустоГіфт
«Кіномедіа» – некомерційний кінофестиваль про принципи роботи газетярів, репортерів, телеведучих, практиків PR і інших, хто пише, знімає, розповідає та творить у сфері медіа. Незмінний слоган «Кіномедіа» – «Роздягни медіа в кіно!». Мета фестивалю – підтримати правильне сприйняття ролі медіа як важливого елементу демократичного суспільства, розуміння важливості існування незалежних об’єктивних ЗМІ. Ціль кінофестивалю – розкрити та підтримати нові режисерські таланти в Україні.

Інформацію надано прес-службою кінофестивалю «Кіномедіа»

Коментарі