втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

27 та 28 березня у кінотеатрі «Жовтень» в рамках програми СИНДРОМ РІВНОСТІ XV Міжнародого фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відбудуться прем’єрні  покази створеної за підтримки Держкіно картини «Михайло і Даниїл» та зустріч з режисером і героями стрічки.

Цьогорічний Docudays UA РІВНІ РІВНОСТІ присвячений суспільним викликам, пов’язаним із поняттям рівності. Шість кінопрограм фестивалю представлять історії груп людей, які найчастіше стикаються з нерівністю та дискримінацією. Фільми програми СИНДРОМ РІВНОСТІ говоритимуть про байдужість суспільства до людей з фізичними вадами або психічними розладами.


Майже чверть століття тому Андрій Загданський зняв короткометражну стрічку «Двоє» про долю київського архітектора й художника Михайла Щиголя і його сина, тоді десятилітнього Даниїла. Даниїл народився глухим, з гострою формою дитячого церебрального паралічу. Коли йому було шість років, його мати, талановитий скульптор Марина Хусід, загинула в автомобільній катастрофі. Багато років потому режисер повертається до своїх героїв, які за цей час переїхали жити з України у Чехію, та продовжує розповідь про їхнє життя у повнометражній документальній стрічці «Михайло і Даниїл».

Продюсерами картини є Геннадій Кофман, Андрій Загданський. Автором сценарію і режисером - Андрій Загданський. Виробництво здійснили AZ Films L.L.C. (США), МаГіКа-фільм (Україна).

27, 28 березня у кінотеатрі «Жовтень» (м. Київ, вул. Костянтинівська, 26) Андрій Загданський, Михайло Щиголь та його син Даниїл представляють прем’єру документального фільму «Михайло і Даниїл».

Вхід за квитками або акредитацією фестивалю.  

Коментарі