втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Одеський міжнародний кінофестиваль - 2018 покаже на Потьомкінських сходах один із найвидатніших фільмів епохи німого кіно "Safety Last!" з легендарним Гарольдом Ллойдом у головній ролі.

Про це повідомляє прес-служба кінофестивалю.

"Цього року Одеський кінофестиваль проходитиме 13 - 21 липня. Вже традиційно на другий день фестивалю, 14 липня, відбудеться кіноперформанс просто неба на Потьомкінських сходах. Це один із наймасштабніших open-air-показів Європи, на який щороку збирається понад 15 тисяч глядачів з усього світу. Влітку глядачі побачать чорно-білу стрічку "Safety Last!" (1923), для якої 2018 рік є ювілейним - саме 95 років тому фільм режисерів Сема Тейлора та Фреда С. Ньюмана побачив світ. Головну роль у "Safety Last!" виконав Гарольд Ллойд, від дня народження якого цього року виповнюється 125 років", - ідеться в повідомленні.

За своє життя Гарольд Ллойд знявся в майже 200 короткометражних та повнометражних фільмах. Його першим персонажем був Люк-одинак, але найбільш відомим став Гаррі - романтик в окулярах. Гаррі – звичайний хлопчина з твоєї вулиці, трохи сором'язливий, трохи дивакуватий. Саме Гаррі і є героєм стрічки "Safety Last!". Він приїздить до великого міста в пошуках стрімкого кар'єрного росту і починає працювати в універмазі. Проте успіх не поспішає до Гаррі. Ще й раптово до міста приїжджає його дівчина, що призводить до непередбачуваного розвитку подій.

Усі трюки в комедії "Safety Last!" Гарольд Ллойд виконував сам, а момент, в якому актор повисає на стрілках годинника високо над вулицею – одне з найбільш знаменитих зображень в історії кіно. Цей кадр повторювався у багатьох фільмах, зокрема в стрічці Роберта Земекіса "Назад у майбутнє".

Традиційно показ фільму на Потьомкінських сходах відбудеться в супроводі симфонічного оркестру. У 1989 році композитор Карл Девіс написав новий акомпанемент до стрічки "Safety Last!". В основу музичної композиції Карл Девіс поклав популярні тони музики 20-х років, зокрема джазові аранжування Paul Whiteman Band. Його композиції подарували нове життя понад 50-тьом класичним німим стрічкам, серед яких "Бен-Гур" (1925), "Вогні великого міста" (1931), "Наполеон" (1927). Робота Карла Девіса як кінокомпозитора неодноразово відзначалася нагородами, зокрема він має чотири нагороди BAFTA та дві Emmy.

Коментарі