втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Вночі з 26 на 27 березня о 01:25 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» ітиметься про українського режисера та кінооператора Олексія Мішуріна, режисера фільму «Королева бензоколонки» (1963), якого називали королем української комедії. 

Олексій Мішурін народився 30 березня в Маріуполі. Було це 105 років тому. Його називають королем української комедії, передовсім маючи на увазі фільм “Королева бензоколонки”. Ця стрічка свого часу стала одним із лідерів національного прокату. Серед інших відомих режисерських робіт Мішуріна драма “Абітурієнтка” і музична картина “Літа молодії”, де вперше пролунала “Пісня про рушник” Андрія Малишка і Плантона Майбороди. Взагалі ж, музика посідає особливе місце у творчості Мішуріна. Працюючи оператором, він неодноразово знімав концерти, та й сам полюбляв грати на музичних інструментах і співати.

Його операторський хист цінував Олександр Довженко – на створенні “Щорса” Мішурін був одним із асистентів оператора. А знаменитий радянський комедіограф Лєонід Гайдай називав його своїм учителем.


В Арґументі-Кіно про анімаційний фільм «Смурфики: Загублене містечко»

У цьому випуску програми – розгорнута інформація про кінотеатральні новинки, зокрема, про ірано-французький драматичний трилер «Комівояжер» реж. Асґара Фаргаді, який цьогоріч вдостоєний «Оскара» в категорії «Найкращий іншомовний фільм». А ще – про американський фантастичний бойовик «Привид у броні», французьку комедію «Ніч у Парижі» та анімацію для всієї родини «Смурфики: Загублене містечко», а також – про тиждень іспанського кіна «Сінефієста».

Насамкінець – телеесеї про американського актора й режисера Ворена Біті, до його 80-ліття, про класичний мюзикл «Співаючи під дощем» та ліричну комедію Вуді Алена «Ені Гол», яка 40 років на екранах.

**

«Арґумент-Кіно» продовжує демонструвати соціальну рекламу про культуру перегляду фільмів у кінотеатрах від фесту соцреклами Molodiya Festival – «Хто культурний – тому й кіно». Наразі ролик «Кіно наодинці», реж. Юрій Юдін.

АРҐУМЕНТ-КІНО

Коментарі