втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

9 березня 2017 року у річницю з Дня народження Кобзаря Президент України Петро Порошенко вручив Національні премії України імені Тараса Шевченка діячам культури та мистецтва.

Серед удостоєних високої нагороди – режисер анімаційного кіно Степан Коваль, художній керівник, режисер та сценарист анімаційного серіалу «Моя країна – Україна», створеного студією «Новаторфільм» на замовлення Державного агентства України з питань кіно.

Глава держави подякував членам новоствореного Шевченківського комітету за роботу, яку вони провели, щоб визначити гідних претендентів, і зазначив, що від усього серця вітає та підтримує їх рішення. 

Вітаючи цьогорічних лауреатів Шевченківської премії Президент від себе та усього українського народу подякував митцям за те, що вони «своїм талантом оживлюють п’єдестал, на якому стоїть і вічно стоятиме наш Шевченко».

Петро Порошенко відзначив переможця у номінації «Кіномистецтво» Степана Коваля, адже його фільм «Йшов трамвай №9» першим в історії національного кінематографа здобув перемогу на Берлінському кінофестивалі, а багатосерійний мультиплікаційний фільм-лауреат «Моя країна – Україна» «викликає абсолютно дивовижне почуття – сильне, потужне – любові до України».

«"Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть", – написав Іван Михайлович Дзюба. Блискуче сказано. Я переконаний, що саме ці слова і є ключем до сприйняття Тараса Шевченка. Вони ж є і шляхом до нашої перемоги. Я на сто відсотків впевнений у цьому. Бажаю вам, шановні лауреати, і всім присутнім здоров'я, миру, невтомної наснаги до творчості та успіхів у розбудові незалежної соборної України», – резюмував Петро Порошенко.

Відповідно до Указу Президента України «Про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка» №55/2017 від 6 березня 2017 року на підставі подання Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка режисерові анімаційного кіно Степану Ковалю було присуджено Національну премію України імені Тараса Шевченка 2017 року за мультиплікаційний цикл «Моя країна – Україна», створення оригінальної пластичної кіномови і вагомий внесок в українську та європейську анімацію. 

Розмір Шевченківської премії 2017 року – 240 тисяч гривень.

Щиро вітаємо Степана Коваля із нагородою!

НСКУ

Коментарі