втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

14 грудня 2016 року, о 18.30 у кінотеатрі Київ відбудеться допрем’єрний показ трьох частин міжнародного кінопроекту учасниці Сценарної Майстерні Ірини Правило “Моє дитинство”.

 Проект “Моє дитинство” Ірини Правило об’єднав три короткометражні ігрові фільми – “Кров”, “Мужицький ангел” та “Мій університет”, зняті в Грузії, Україні та Італії за мотивами оповідань Нодара Думбадзе, Степана Васильченка та Ніно Палумбо. Автор проекту – Ірина Правило, український режисер, продюсер.

Перша частина трилогії – фільм “Кров”, знятий на чорно-білу плівку, став першим кінопроектом України та Грузії, ініційованим українською стороною за часи незалежності, та першим міжнародним проектом Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого.

Друга частина – картина “Мужицький ангел”, є прикладом поєднання ігрового кіно та анімації, при створенні якої було використано принцип перекладки, ретельно розробленої на західноукраїнському етнографічному матеріалі.

Знімання третьої частини кінотрилогії – фільму “Мій університет”, за мотивами оповідання італійського письменника Ніно Палумбо, відбулись у жовтні 2014 року в Тоскані, Італія. Фільм було знято на кольорову кіноплівку KODAK, придбану за власний рахунок режисера. Це один із небагатьох українських фільмів, знятих на плівку останнім часом.

Головна тема трилогії – становлення особистості. У роботах підніто важливі питання: повернення до найвищих людських та сімейних цінностей; гармонійного існування духовного та фізичного життя; звернення до традицій та звичаїв.

Головні герої – хлопці віком 6, 11 та 15 років вчаться розрізняти добро і зло, відчувають силу рідної крові та стають на шлях самовизначення та усвідомлення свого покликання.

“Моє дитинство” – перший український міжнародний кінопроект, в рамках якого було організовано і успішно завершено дві кампанії зі збору коштів за принципом краудфаундингу: на вітчизняній платформі “Велика ідея” та найбільшій світовій платформі “Кікстартер”.

Офіційний вихід кінотрилогії заплановано на січень 2017 року.

Сторінка події на Фейсбуці тут>>>.

За офіційною інформацією

Коментарі