втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

29 жовтня 2016 року на 46-му Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість» відбулося нагородження переможців. Церемонія пройшла у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка.

Фільм «Кров’янка» учасника Сценарної Майстерні Аркадія Непиталюка визнано найкращою стрічкою Національного конкурсу.

Ґран-прі фестивалю та грошовий сертифікат від «Лото-Забава» на 10 000 доларів отримав фільм Яна П. Матушинського«Остання сім’я» (Польща).

Переможцем Міжнародного повнометражного конкурсу стала робота Гійома Сенеза «Воротар» (Бельгія, Швейцарія, Франція).

Спеціальна відзнака – у стрічки Зорана Букерма «Віллі I» (Франція).

Найкращим у Короткометражному міжнародному конкурсі став фільм Педру Перальти «Вознесіння» (Португалія).

Спеціальна відзнака – у «Віку сирен» Елоїз Пеллоке (Франція).

У Студентському міжнародному конкурсі перше місце посіла канадська стрічка режисера Лоїка Дарсеса «Жінка та її колісниця».

Спеціальна відзнака журі – у фільму «Звук облизування» Наді Андрашев (Угорщина).


"Кров'янка", реж. Аркадій Непиталюк

Найкращою стрічкою Національного конкурсу визнали фільм Аркадія Непиталюка «Кров’янка». Фільм отримав нагороду 2500 доларів та сертифікат від компанії МАУ.

Спеціальну відзнаку Журі Національного конкурсу отримав фільм Антоніни Ноябрьової «Все буде добре».

Головний приз конкурсу «Молодість – дітям» та 2500 доларів дісталися фільму «Мандрівка Фанні» режисера Лоли Дуайон (Франція).

Нагородою Журі Міжнародної федерації кінопреси FIPRESСI найкращому фільму Міжнародного повнометражного конкурсу було відзначено стрічку «Кам’яне серце» Ґудмундуна Арнара (Данія, Ісландія).

Головну нагороду конкурсу «Сонячний зайчик» (Sunny Bunny) отримала робота Марко Берґера «Тхеквондо»(Аргентина).

Екуменічне журі головну нагороду віддало фільму «Воротар» Гійома Сенеза (Бельгія, Швейцарія, Франція).

У Студентському міжнародному конкурсі приз отримав «Осел» Рафаеля Гайдера (Австрія), а у Короткометражному – фільм Педру Перальти «Вознесіння» (Португалія).

Приз глядацьких симпатій у Міжнародному повнометражному конкурсі отримав фільм «Кам’яне серце» Ґудмундура Арнара Ґудмундссона (Данія, Ісландія).

Голова Незалежної асоціації телерадіомовників Тетяна Лєбєдєва вручила приз у конкурсі «Телемолодість» Глібу Добарину (9 канал) за стрічку «Так! Ми можемо!».

Переможцем конкурсу Instagram-відеоробіт Shoot&Play, який проводився КМКФ «Молодість» отримав Олександр Шимко із фільмом «Найгарніші дні».

Переможець секції I feel Kyiv конкурсу Shoot&Play стала Міла Родіна із роботою «Київ. Небо».

46-й Київський МКФ «Молодість» проходив з 22 по 30 жовтня 2016 року. У програмі було представлено близько 250 фільмів із 80 країн світу.

За офіційною інформацією

**

Синопсис:
Короткометражний ігровий фільм "Кров'янка" у комедійній формі презентує побутові прояви української ксенофобії, зокрема, антисемітизму. Фільм базується на реальній події з життя автора.

Андрієві батьки закололи свиню, щоб зробити традиційну українську страву – кров'янку – для майбутньої невістки Маші. Хочуть зустріти її як свою, пригостити найкращим – стравою зі свинячої крові. Але Маша – єврейка. І ніхто, окрім Андрія, про це не знає.


Коментарі