втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

АРҐУМЕНТ-КІНО 

Вночі з 19 на 20 червня о 01:10 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» – культурно-пізнавальний фільм режисерів Тараса Ткаченка й Сергія Сотниченка «Кобзар» (2014). Тарас Ткаченко, зокрема, розповість про задум і втілення картини. Також у програмі – інформація про кінотеатральні прем’єри, фестивальне життя й календар тижня.

В «Арґументі-Кіно» демонструється культурно-пізнавальний фільм із промовистою назвою «Кобзар». Ця стрічка є документальним дослідженням історії зажиттєвих видань леґендарної книги Тараса Шевченка. Як зазначають самі автори картини, це фільм-біографія, персонажем якої виступає не людина, а книга, що має цілком людську долю. Ідеться про пошук відповіді на питання: Як складалася доля книги та як «Кобзар» впливав на культуру в контексті світової історії, життєвої історії автора та історій звичайних людей?

**

Тарас Ткаченко – український режисер та сценарист. Народився 11 грудня 1975 року на Київщині. Має дві вищі освіти: українська філологія в Університеті Тараса Шевченка та режисура художнього фільму в Театральному інституті Карпенка-Карого, де зараз викладає. Знімає телевізійне й документальне кіно. Нині завершує свій повнометражний ігровий дебют, призначений для кінотеатрального прокату, – драму із життя українських заробітчан «Гніздо горлиці». 

Коментарі