втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

АРҐУМЕНТ-КІНО

Вночі з 27 на 28 березня о 00:20 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» – ігровий повнометражний фільм українського режисера Михайла Бєлікова «Які ж ми були молоді» (1985). Також – розмова з виконавцем головної ролі актором Тарасом Денисенком, що він за цю роботу отримав приз на Київському фестивалі “Молодість”.

1958-й рік. Сашко і Юля дружили з дитинства, але їх розлучила війна. Минули роки. Сашко вступає до вищого навчального закладу, а Юлі загрожує смерть від лейкемії. Проте вони знайшли одне одного, а значить іще не все втрачено.

Попри правдиву сюжетну драматичність, Михайло Бєліков зафільмував цілком ностальгійну історію: повоєнні студентські гуртожитки, перші телевізори в комуналках, атмосфера юнацького піднесення та надії на краще майбутнє...

1986 року за створення картин “Ніч коротка” та “Які ж ми були молоді” режисер, якого вже чотири роки немає з нами, отримав Державну премію ім. Тараса Шевченка.

**

Тарас Денисенко – актор, сценарист, режисер. Народився 23 березня 1965 року в сім’ї режисера Володимира Денисенка та акторки Наталії Наум. 1986-го року закінчив акторський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії. Зіграв понад 30 ролей у кіні й на телебаченні. Зокрема, головні ролі у стрічках “Кисневий голод” Андрія Дончика, “Фучжоу” Михайла Іллєнка та “Звичайна справа” Валентина Васяновича.

**

Також у програмі йтиметься про прикметні кінотеатральні новинки, а ще про творчість ювілярів наступного тижня – британського актора Юена Макґреґора й американського кінокоміка Едді Мерфі.

Коментарі