втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Вночі з 28 на 29 лютого о 01:25 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» – ігровий повнометражний фільм українського режисера Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» (2012). Також – розмова у студії з автором стрічки.

Сюжет розгортає неймовірну історію полтавського хлопця Івана Додоки, що той проходить через важкі випробування – Голодомор, війну, полон, сталінські табори й еміґрацію до Канади, де стає вождем індіянського племені. Його прототипом є військовий льотчик часів Другої світової війни, Герой Радянського союзу Іван Даценко.

Головну роль у фільмі виконує актор Дмитро Лінартович. А ще в ролях зайняте ґроно чудових українських виконавців – Віталій Лінецький, Віктор Андрієнко, Олександр Ігнатуша, Ольга Гришина.

**

Михайло Іллєнко – український режисер та сценарист. Молодший брат кінорежисерів та операторів Юрія й Вадима Іллєнків. Народився 26 червня 1947 року в Москві. Там само здобув кіноосвіту. Майже 20 років є арт-директором кінофестивалю «Відкрита ніч».

Випустив багато талановитих учнів зі своєї режисерської майстерні в Університеті Карпенка-Карого.

З’являвся на екрані, як актор – зокрема, у фільмах Юрія Іллєнка «Ніч на Івана Купала» та «Білий птах з чорною ознакою».

Як режисер поставив майже два десятки ігрових та документальних фільмів. Також один – анімаційний, «Одноразова вічність». Серед найвідоміших та найпопулярніших у глядача картин – «Фучжоу» і «ТойХтоПройшовКрізьВогонь».

**

Також у програмі йтиметься про українські фільми в програмах 66 Берлінського МКФ та про фестиваль італійського кіна. Серед чотирьох фільмів, які демонструватимуться в Києві, Вінниці, Запоріжжі, Львові, Маріуполі, Одесі, Харкові та Чернівцях, екранні твори останніх років. Це містична історична драма патріарха італійського кіна Марко Белоккьо «Кров моєї крови», трилер Клаудіо Ноче «Крижаний ліс» з Еміром Кустуріцею в головній ролі. Також – мелодрама Ферзана Озпетека «Пристебніть паски» й драматична стрічка «Моя мати» ще одного визначного постановника – Нанні Моретті, з блискучим американським актором італійського походження Джоном Туртурро в одній із ролей. 

Коментарі