втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Вночі з 7 на 8 лютого о 00:50 на телеканалі «1+1» перший випуск оновленої програми «Арґумент-Кіно», в якій демонструватиметься українська класика – фільм режисера Бориса Івченка «Анничка» (1968). 

Також розповідь про найприкметніші кінотеатральні прем’єри наступного тижня, віншування видатного грузинського кінорежисера Отара Йоселіані з нагоди 82-ї річниці від дня його народження та зустріч у студії програми зі знаним режисером-аніматором Степаном Ковалем – розмова про його творчість і загалом про українську анімацію.


"Арґумент-Кіно" віншує Отара Йоселіані

 Степан Коваль у студії"Арґументу-Кіно"

**

 «АННИЧКА» - УКРАЇНСЬКА ТРАГЕДІЯ ПОМІЖ ІМПЕРІЙ

Сюжет дебютного фільму режисера Бриса Івченка «Анничка», створеного 1968 року на Київській кіностудії ім. Олександра Довженка, трагедійний і питомо український, історичний.

Трагедія надскладного світоглядного та морального вибору, коли етнічні українські землі перебували розіп’ятими поміж кількох імперій. Місце дії – Західна Україна, гуцульська земля. Час дії – Друга світова війна, під час якої бездержавним українцям, не залежно від їхнього бажання, доводилося брати ту чи ту сторону.

Безумовно, імперська комуністична ідеологія схилялася до певних очевидних акцентів та інтерпретацій тих подій. Зокрема, це виявляється і в сюжеті «Аннички».

Та образи людей у вимірі правдивої трагедії, створені надзвичайними українськими акторами Іваном Миколайчуком, Костянтином Степанковим, Бориславом Брондуковим, Іваном Гаврилюком,  Анатолієм Барчуком, Василем Симчичем, Федором Стригуном та іншими, у цьому фільмі долають однозначність інтерпретацій. 

Коментарі