втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Любомир Госейко



Відомий у Західній Європі як історик українського кіномистецтва, Любомир Госейко народився у Франції 1951 року в сім’ї українських політичних еміґрантів.

Здобув вищу освіту на відділі славістики Лілльського університету, з режисури та кінознавства – в Паризькому кіноінституті.

Рекламіст із 1976 року, він також є автором нарисів у галузі економіки, технології та кіноіндустрії, численних статей про українське кіно у французькій пресі та наукових виданнях. Його перу належить монографія французькою мовою «Histoire du cinéma ukrainien», видана 2001 року в Парижі, та українською як «Історія українського кінематографа» 2005 року в київському видавництві «KINO-KOЛО».

Невтомний популяризатор українського кіна та укладач ретроспектив українських фільмів для кінофестивалів і кіноклубів, консультант кіноархівів, реґіональних кінотек, дослідник інкунабул французького аванґарду 1920-их років, Любомир Госейко став першим визнаним спеціалістом із життя і творчості Євгена Деслава.

Член Французької асоціації дослідження історії кіна та Національної спілки кінематографістів України.