втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій повнометражного ігрового фільму

Це історія про український манускрипт,  відомий під назвою Пересопницьке Євангеліє.

Коментарі



Брати Булиги зі сценарієм «Оберіг» пройшли непростий щлях від сценарію з елементами «реконструкції» до ігрового кіно і, я так розумію, працюють над третім варіантом сценарію про легендарне Пересопницьке Євангеліє.
Варто вітати державницький підхід авторів, а якщо проект подано на конкурс до Держкіна, лишається чекати державницьких дій навзаєм від вищого органу управління Десятою музою. З першим варіантом я познайомився у книзі Олександра Булиги «Поєднані Волинню».
Другий варіант, що представлений на сайті, вже повноцінне ігрове «археологічне» чи «музейне» кіно, за яким наше майбутнє.

Написав Юрій Сорока, 21:43 03.06.2012

Мали надію, що до 2011 року, коли на державному рівні відзначатиметься 450 річчя його створення, буде відзнятий за цим сценарієм і фільм, проте не все склалося як гадалося... Цікаво почути думку колег про цю роботу. Адже, чесно кажучи, вперше отримали можливість поспілкуватися, чи навіть почути поради стосовно своїх робіт від інших сценаристів.

Написав Віктор Булига, 17:27 28.05.2011