втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Cценарій ігрового короткометражного фільму



Коментарі



Ніхто і не твердить, що сценарій поганий... Було лише вказано на слабкі місця, з котрими автор з якимось пройденим часом і сам їх скоро побачить...
Щодо фіналу, розвитку перипетій, то це ж, знову справа смаку...

Написав Федір Янько, 09:53 27.12.2014

Оленко, все клас! Можливо, трошки швидше, калейдоскопом зустрічі з іншими хлопцями. А мо' й ні. Мо' просто десь краплю скоротити. Краплю! А щодо Богдана, то нічого з ним не має відбуватися в процесі. Бо тоді не буде тієї несподіванки у фіналі. Ще хоча б одна єдина згадка про Богдана - і глядач підсвідомо буде чекати його в кінці. Тож - ні в якому разі!

Написав Василь Трубай, 17:03 26.12.2014

Олеже, щодо "дівчата там пянющі"...Щось не дуже те помітно: аргумент до виправдання не приймається:))
Хоча такий хід був би цікавим - з допомогою гегів автор мав би потішити й нас, щоби й ми ту веселість відчули!

Написав Федір Янько, 09:21 16.12.2014

Федоре, я й не казав, що діалоги мають якусь оригінальну або художню особливість. Ні, це звичайні репліки. Але. Вони мені здаються переконливими - не те щоб в кінематографічному, а, власне, в загально-побутовому плані.
Що стосується Вашого прикладу. Дівчата ж там п’янющі. Тому, думаю, така реакція цілком можлива.

"В процесі прочитання гадав, що лінія Богдана як обірвалася, так і зникне безслідно, а ні – фінал справді несподіваний і можна сказати цікавий… Але про Богдана не варто забувати також – щось має відбуватися з ним в процесі, тоді і фінал виглядатиме більш правдоподібним" - так! Ось це я й мав на увазі.

Написав Олег Дзюба, 01:22 15.12.2014

Хлопці, дякую. Буду думать і скорочувать. В мене є ще один варіант цього сценарію, але він трошки довший.

Написав Олена Андрюшина, 13:54 07.12.2014


Гм… Щодо діалогів… Олеже, провокуєте до конкретного обговорення:)
Олено, тема взаємостосунків молодих людей на рівні різних соціальних прошарків дійсно є актуальною,тому хотілося би у висвітленні побачити більше гумору, іронії. Але це не означає, що хронометраж варто роздувати: 20 хвилин короткометражки в наш швидкоплинний час – це погано… Це означає, що автор не виклав свою історію в жанрі короткої оповіді… Давайте поглянемо на гарний кліп, зазвичай він не більше 5хв. (не обов’язково вникати в текст пісні, закриваємо вуха, дивимось – там щось відбувається…)
Діалоги… Їх варто скорочувати, деяких позбавлятися взагалі.
Входить герой з букетом квітів (сюрприз, сплеск емоцій: героїня мала б реагувати піднесено)у кадрі на першому плані - таки букет, а маємо ось яку нестиковку:

ЛЮБА
Ми подумали, що ти від нас втік.

Далі:

ЛЮБА
Мені дуже приємно… Ми вже мабуть будемо їхати… Завтра рано вставати…

Такі діалоги-штампи, як правило зустрічаються в серіалах, де автори лінуються більш-менш художньо пов’язати одну сцену з іншою…

В процесі прочитання гадав, що лінія Богдана як обірвалася, так і зникне безслідно, а ні – фінал справді несподіваний і можна сказати цікавий… Але про Богдана не варто забувати також – щось має відбуватися з ним в процесі, тоді і фінал виглядатиме більш правдоподібним.

Написав Федір Янько, 16:06 01.12.2014

Як гарно прописано! Особливо діалоги - доволі переконливо.
А ось фінал мені здається дещо штучним. Хоча якщо на початку, коли автор знайомить нас з Богданом, була б маленька підказка щодо можливостей хлопця героїні (при цьому піднести її ненав’язливо), то легке відчуття надуманості у фіналі можна було б уникнути (при цьому зберегти несподіваність).

Написав Олег Дзюба, 00:21 01.12.2014