втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового короткометражного фільму


Коментарі



О, пане Іване-Вячеславе, Ви з таким серйозним підходом до авторів, неначе який суворий редактор відділу прози)). Авторам завжди здається, що все зрозуміло і основний посил до режисера донесено, незважаючи на те, що кострубатість «шлагбаумів» таки впадає у око і може засвідчувати про певний авторський рівень… Хоча, якщо взяти сценарії Марисі Нікітюк, то вона не дуже тим переймається (в тім числі й в плані вдосконалення сценарного викладу), але ж це не заважає їй, за означенням критиків на СМ., бути в числі перспективних, гарних сценаристів…

Написав Федір Янько, 18:17 13.01.2014

Скетч шоу.

я замовлю столик в найкращому ресторані міста? -
Плавати на байдарках.

напротивагу цьому

каблучка зі смарагдом , гарно відремонтована квартира і ресторанчик де:

"ллється танго"... Танго не може литися , колего, бо за суттю своєю танець і музика запальні , з синкопами і нпругою, що власне і зображається в потойбіччі. Доречі, не зрозуміло, вона з БЄСОМ також в раю балака? Чи то її так поміж трьома світами швендяє?

Я постійно потикався на мовних неоковирностях, можливо і не зрозумів глибинної напруги сценарію. Отже тьотка вискочивши замолоду за інженера, який простяцький романтик, і звабив її десь в байдарковому поході "за туманами" - прагне світської "абхадітєльності" , так щоб в рестран, свадьба з лімузіном і відпуска на Мальдівах.

І тут намагаючись приховати те що трахається на стороні, потрапляє з необачності у якусь перепетію, мало не гинучи.

Далі кліп в стилі Алана Бадоєва.

Отже вона тупа міщанка з мріями сучасної блондинки, яка є суцільно об"єктом обставин. Навіть у потойбіччі.

Не розвивається , не показує внутрішньої боротьби, не долає нічого. Так собі, наснилося, бо совість трохи шкребе...
НЕІНТЕРЕСНО

згадані приколи:

відкриває на повну потугу кран - або потужність, або ж просто - на повну.

чотки - вервечка

ллється аргентинське танго - вже казав

з комином у спальні - це курна хата коптильня (комин=дымоход) - може камін?

пристрасно пригортає - може палко? бо пристрасть, або зваба - є однією з вад людської природи.

валіза з якої видніється краєчок - от на небокраї, або у колодязі може таки щось виднітися, а ніч розвиднюватися

Господи, в кого ти така безталанна? - талан не передається від родичів, хіба що родове прокляття.

губи вкрай потріскані - геть пошерхлі, ( є таки "пристрасть авторки до усяких потріканих з якогось краю людських органів)

Всі дерева цвітуть водночас: яблуні, вишні, абрикоси. - бідні постановники, якщо їм потрібно буде примушувати квітнути одночасно всі плодові дерева, бо цей процес триває цвітозмінно десь із місяць півтора). Чому б тут не довісити ще й каштани, акації і липи - щоб бджоли тааак загули :)

сіра пустель - пустинь, чи пустеля?

тримається на кількох суворих нитках - може сурових, бо як уявлю ці злі-презлі як вуста прокурора нитки, який вимагає кари повішання на суворій мотузці.

покиньте...

поплавець з пір’їнкою весело качається - хитається, а от кінь, пес качається нпо траві.


просипається - сіль, крупа з мішка. а Катерина приходить до тями, або принаймні прокидається, чи просинається.

Прибори - прилади

Дмитро і мати вскакують - на коня , чи у халепу?



Ну й годі! Знаєте, в самого помилок і очепяток доста, але тут ви повеселили. Таке... Головне , шо сценарій і на телемило не тягне, вибачте.



Написав Іван-Вячеслав Сергієнко , 00:57 13.01.2014

Щиро дякую, пане Федоре! І Вам бажаю успіхів!

Написав Олена Каменєва, 20:24 23.12.2013

Олено, та так воно, певно що й є в житті цьому: сподіваємось, живемо надією на свято... Приємно, що на землі запорізькій з явився гарний майстер, літописець життя нашого.
Щиро Вам успіхів ))

Написав Федір Янько, 15:25 23.12.2013

Щиро дякую за коментар. Щодо основного конфлікту, так ми в житті до кінця нічого не вирішуємо. Спокушаємося, пірнаємо в почуття поки доля не починає нас "танцювати". І у кожного це свій особистий танець. У мене вийшло танго, бо воно в мене асоціюється з пристрастю і вибором. Або від тебе залишається попіл, або з тобою залишається біль.

Написав Олена Каменєва, 13:25 23.12.2013

Типовий приклад того, як можна майстерно, маючи за плечима вже якийсь досвід, оминати традиційну лінійність викладу твору - маніпулювати часовими пластами, на основі внутрішнього конфлікту кудись та рухатись. Цікаво, вдало виписаний АСМОДЕЙ. Картинка з дідом на риболовлі бачиться теплою, до щему українською, мальовничою… І все ж, здається не вирішений до кінця той конфлікт головний, незрозуміло з яких причин то було лише танго, а не дарунок долі? А втім, то може якраз і є ота ніколи до кінця непізнанна загадка душі людської…

Написав Федір Янько, 17:05 22.12.2013