втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Сценарій ігрового короткометражного фільму

Жанроі ознаки: драма

Збірка новел, об'єднаних тематикою АТО.

«Замкнутий простр» і «Обіцяю» як окремі роботи стали фіналістами конкурсу сценаріїв «Своє кіно 3».

Замкнутий простір

У головного героя - психологічна травма і страх замкнутого простору. Він - демобілізований боєць АТО, який горів у танку. Військова спеціальність - механік водій. У мирному житті він розвозить піцу. Його мучають нічні жахіття і клаустрофобія, через що він уникає ліфту. Бо перед очима - змакнутий простір підбитого танку, що горить. Він вживає таблетки, але вони не допомагають. Одного разу він затримує грабіжника, який напав на стареньку біля банкомата. Одначе попри сміливий вчинок страх замкнутого простору не зникає. Позбутися його допомагає сусідська дівчинка, з якою той зустрічається на першому поверсі. Вона просить проїхатися з нею, бо з того часу як застрягла у лфіті, боїться їздити у ньому сама. У внутрішній боротьбі Механік перемагає себе і входить у ліфт. Після цього він вже не боїться замкнутого простору підйомника.

Обіцяю

Мати важко переживає втрату сина, який загинув рік тому в АТО. Попри час, вона у глибокій депресії та на межі самогубства. Але в день, коли зібралася наковтатися пігулок, її відвідує побратим загиблого сина. Він приносить зроблений рік тому запис на мобільний, де син, передаючи мамі вітання, просить обіцяти йому бути сильною попри все. Відеозапис річної давнини допомагає жінці знайти сили відмовитися від фатального кроку.

Рукоборець

Спортсмен-бігун Богдан Руденко внаслідок важкого поранення під час служби в АТО втрачає ноги. Але йому вистачає сил не впасти у відчай і повернутися до спорту вже рукоборцем. На міжнародних змаганнях він перемагає росіянина. Після фіналу на помості він піднімає стиснуте у кулаку пошарпане знамено з фронту.

 

Коментарі