втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Дмитро Десятерик



Контакти: [email protected]

Народився 17 cічня 1964 року в Дніпропетровську (нині – Дніпро).

Кіно- й театральний критик, журналіст.

Закінчив театральний факультет Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Івана Карпенка-Карого (катедра театрознавства). 

Упорядник та автор більшости статей у книзі «Альтернативна культура. Енциклопедія» (Москва, «Ультракультура», 2005). Кілька прозових мініатюр опубліковані у збірці «Дуже короткі тексти» (Москва, НЛО, 2000). Публікувався в журналі «Искусство кино», в журналі «НАШ», в українських та російських газетах.

Журналіст щоденної всеукраїнської газети «День». Автор численних інтерв'ю з кінорежисерами, акторами, художниками, літераторами.

2013 року працював у складі журі 43-го Міжнародного кінофестивалю "Молодість".

Є членом Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI). У серпні 2015 кандидатуру Десятерика схвалено для участі у журі ФІПРЕССІ 39 Монреальського кінофестивалю, отже він став першим українцем-членом журі в історії цього кінофоруму.

Працював над створенням артенциклопедії «UKRAINE. THE BEST. Культурний простір від А до Я», до якої увійшли 123 діячі культури України. Ця енциклопедія завоювала звання «Найкраща книга року» 23 «Форуму видавців» (2016).

2015-го Десятерика обрано членом «Українського Оскарівськго комітету».

2020-го став лавреатом Премії ім. Джеймса Мейса.

Сценарії та синопсиси