втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Джейре



Контакти: [email protected]

Кіносценарист, письменник, поет, манґа-ґенсакуся (сценарист графічних історій у стилі манґа).

Творче ім’я – Джейре. Ним я підписую всі свої твори.

Народилася 28 серпня 1984 року у місті Києві.

Закінчила 2008 року Київський Національний університет театра, кіна і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого, за спеціальністю – драматург кіна і телебачення, майстерня Василя Трубая. Маю диплом магістра з відзнакою.

  • Лавреат IV Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова – 2004», VI місце за повнометражний кіносценарій.
  • Переможець сценарного конкурсу Всеукраїнського фестивалю кіно- і відеофільмів «Відкрита ніч – дубль 9 ½», сценарій «Мир вашому дому!» (2005 рік).
  • Переможець сценарного конкурсу Всеукраїнського фестивалю кіно і відеофільмів «Відкрита ніч – дубль 12», сценарій «Ото ж дурний був» (2008 рік).
  • Нагороджена почесною грамотою «За мистецькі досягнення» від Національної Спілки театральних діячів України, Київське міське відділення (2005 рік).
  • Нагороджена Міжнародною недержавною україно-німецькою літературною премією ім. Олеся Гончара (за роман, 2006 рік).
  • У червні 2010 року видано книгу «Містерія» – збірку графічних історій у стилі манґа (самвидав). Є автором однієї з чотирьох історій, що входять до збірки («Симфонія для Віолетти»).

Сценарії

  • «Мир вашому дому!» (сценарій короткометражного ігрового фільму), 2005;
  •  «Молись без слів» (сценарій повнометражного документального фільму), 2007;
  •  «Ото ж дурний був» (сценарій короткометражного ігрового фільму), 2008;
  •  «Легкість метелика» (сценарій короткометражного ігрового фільму), 2010;
  •  «Між твариною й людиною» (сценарій короткометражного ігрового фільму, 2010);
  •  «Симфонія для Віолетти» (сценарій графічної історії у стилі манґа), 2011

Захоплення: спів, гра на іспанській гітарі, малювання (переважно графіка, зазвичай замальовки до власних творів – але дуже рідко, в моменти осяяння), в’язання на шпицях, пошиття іграшок, чай та чаювання, улюблена музика, перегляд хорошого кіна і читання хорошої літератури.

Моє захоплення, без якого не уявляю свого життя – це коні, і взагалі тварини.

Творчість – те, без чого не можу жити. Пишу з тих пір, як себе пам’ятаю. Пишу українською і російською мовами. Провідні теми моїх творів – це любов і життя.

Характерні риси моєї творчості: психологізм, символізм, іронійність, духовність, доброта, ліричність, ніжність і зухвалість, юність і дорослість, романтичність і реалістичність водночас.

Творчість – моє покликання. Моє спасіння у часи випробувань і душевної темряви. Мій храм, де я священик. Мій фронт, де треба воювати за добро. Моя зброя. З цією зброєю в руках я служу Богові, людям і тваринам.

Моя творчість схожа на дикий сад. Єдині закони, до яких вона дослухається – це закони Бога та моралі. Це густий і квітучий сад, сповнений творчого безладу, тіней і світла. Здебільшого вночі тут відбувається таїнство, коли в душі народжуються прості слова – і набувають сили та гармонії. Вночі людину огортає темрява і тиша. Ніхто не ладен підказати тобі бодай одне слово, ніщо не в змозі змалювати тобі бодай одне дійство. І ти повільно-повільно видобуваєш із самого серця тонке плетиво твору... Вночі. Адже за ніччю неодмінно приходить день!

Сценарії та синопсиси