втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

24 серпня в кінотеатрі «Київська Русь» о 19:00 відбудеться прем'єра фільму режисера Юрія Іллєнка «Легенда про княгиню Ольгу» українською мовою, повідомляє офіційний сайт Держкіно.

В урочистій частині заходу візьмуть участь голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, народний депутат Андрій Іллєнко, актриса, виконавиця головної ролі у фільмі Людмила Єфименко, письменники Віталій та Дмитро Капранови, актор Богдан Бенюк, фронтмен гурту «Гайдамаки» Олександр Ярмола. Модератор заходу – ведучий телеканалу ICTV Андрій Куликов.

Сюрпризом для гостей стане виступ гурту «Гайдамаки», які виконають перед прем’єрою пісню з фільму «Літу осінь наснилась» у рок-інтерпретації.

Нагадаємо, фільм «Легенда про княгиню Ольгу» цьогоріч було вперше перекладено українською. Фільм Юрія Іллєнка вийшов на екрани понад 30 років тому і через радянську цензуру був знятий лише російською мовою. Юрій Іллєнко довгий час мріяв перекласти стрічку, проте так і не встиг це здійснити. Уже після смерті режисера родичі та друзі взялися продовжити його справу і створили українську версію фільму, який вважається чи не вершиною творчості Іллєнка. Переклад був здійснений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка, телеканалу ICTV та студії KWA sound production.

«Після того, як фільм «Легенда про княгиню Ольгу» було дубльовано українською мовою, стало зрозуміло, чому цього не дозволила радянська цензура у 1983 році. Хоча переклад зроблено майже дослівно, українська мова надає стрічці абсолютно іншого змісту і нової актуальності, адже героям фільму доводилося відповідати на виклики, які стоять перед їх нащадками й сьогодні», – зазначив Пилип Іллєнко.

В ефірі телеканалу ICTV прем'єра фільму режисера Юрія Іллєнка «Легенда про княгиню Ольгу» українською мовою відбулася 24 серпня, об 11:00. Повторний показ фільму телеканалом заплановано 26 серпня, о 10:05.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: