втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Веселка. У пошуках таткового меча /тритмент/

20.02.2024


Тритмент ігрового повнометражного фільму

Місячний нічний ліс. Неширокою стежкою маленьке, сонне лоша, на прізвисько Коник, ледве тягне віз з величезною копичкою сіна. На возі старий дід-козак, позад нього спить маленька онучка на ім’я Веселка.

Починається ранок. Коник витягує віз із лісу на пагорб, звідки відкривається чарівний вид на квітучий український степ, блакитне небо і рідне мальовниче село Веселе. Веселка прокидається щаслива та захоплена. Сьогодні їй виповнюється вісім років. Вона ділиться з дідом своєю мрією: злетіти високо в небо і десь там зустріти свого татка, який зник багато років тому під час останньої битви з силами темряви і якого всі, крім неї, вважають загиблим.

Танцюючи серед степу, Веселка заплющує очі та, непомітно для себе, злітає над Україною. Там, високо серед хмаринок, вона несподівано потрапляє в Небесне Місто. Здійснюється її мрія і вона зустрічається з живим татком, який, до того ж, є тут повноправним господарем. Щаслива зустріч. Веселка розповідає, як вона мріяла про цю зустріч. Татко розкриває таємницю свого зникнення. Вони разом весело подорожують фантастичними просторами Небесного Міста.

Веселка хоче тут залишитись назавжди, але татко просить її ще на деякий час повернутись на Землю, знайти його меч, який таємничо зник під час останньої битви та з його допомогою остаточно перемогти зло, яке знов повернулося на Землю.

Веселка сумнівається, бо ще зовсім маленька, але татко обіцяє захистити її та допомогти їй з неба. Крім того, він запевняє її, що поруч будуть вірні друзі і навіть ворог стане другом, який допоможе.

Нічого до кінця не розуміючи, але довіряючи таткові, Веселка погоджується, натхненна останніми татковими словами про те, що більше ніхто не повинен вмирати.

Рідна земля зустрічає Веселку згарищем та смородом. Веселчині матуся, бабуся, дідусь та інші люди в селі живі, але майже все навкруги забруднене та обгоріле. Під час спілкування з рідними відкриваються нові дивовижні здібності Веселки. Вона може розуміти мову тварин та все, до чого вона торкається, стає чистим від бруду, сповнюється життя та сяє.

Рідні розповідають, що коли вона злетіла, несподівано на землю зійшов страшний вогняний смерч, який і накоїв всієї отієї біди. Зло повернулося з новою силою.

  • Увесь текст тритмента до повнометражного ігрового сценарію "Веселка. У пошуках таткового меча" читайте в прилуці

Коментарі